Curs de perfecționare pentru bucătarii de pe Riviera Nistrului la ASEM

BeFunky-collage – 2025-04-07T130506.667
Foto: ASEM

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Școala de Formare Continuă ASEM (ȘFC) și Centrul de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică a ȘFC ASEM au organizat, între 3 și 5 aprilie 2025, o sesiune de formare intensivă destinată bucătarilor din localitățile din apropierea lacului de acumulare Dubăsari, cunoscut drept „Marea Moldovei”.

Un grup de 14 bucătari din pensiuni, vile turistice, agropensiuni, sanatorii și alte unități de alimentație publică din această regiune au avut ocazia să-și perfecționeze abilitățile culinare, aprofundând tehnicile gastronomice moderne și optimizând rețetele locale sub îndrumarea expertelor Olga Tabunșic, directoarea Centrului de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică a ȘFC ASEM și Coralia Babcenco profesoară de discipline tehnologice la Colegiul Național de Comerț al ASEM.

Obiectivul principal al acestui curs a fost dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul gastronomiei, pentru a îmbunătăți calitatea preparatelor și pentru a răspunde cerințelor moderne ale industriei ospitalității. În cadrul a 30 de ore de instruire (10 ore teorie și 20 de ore practice), participanții au învățat să exploreze noi orizonturi culinare și să îmbogățească oferta gastronomică din regiunea „Riviera Nistrului”.

Acest program face parte din proiectul „Micro-clusterul turistic Riviera Nistrului” susținut de inițiativa PNUD „Dezvoltarea Capacităților de Export pe Malurile Nistrului” (AdTrade) și reprezintă un pas important în promovarea turismului gastronomic și a valorilor culinare autentice ale regiunii.


Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente