Tinerii profesioniști care au absolvit studiile superioare sunt invitați să se înscrie la școala de vară Energy Community. Oportunitatea este destinată persoanelor care își doresc să-și aprofundeze cunoștințele în înțelegerea tranziției energetice și să modeleze în mod activ viitorul acestui sector.
Școala de vară se va desfășura în perioada 19-26 iulie la Facultatea de Studii Maritime din orașul Kotor, Muntenegru. Ediția din acest an se concentrează pe sectoarele energetice în tranziție și include atât elemente teoretice, cât și pregătire practică prin intermediul studiilor de caz.
Programul școlii de vară este format din cursuri, prelegeri și activități sociale/culturale. Prelegerile vor fi livrate de către savanți din mediul academic și de către experți care activează în cadrul companiilor energetice. Din grila activităților fac parte un eveniment de bun-venit, un tur ghidat prin Kotor și o excursie la câteva destinații turistice.
Criterii de eligibilitate:
# studenți postuniversitari: masterat sau doctorat;
# vârsta de până la 35 de ani;
# fluență în limba engleză, atât la nivel de comunicare, cât și scriere;
# dorința de a-și extinde cunoștințele în subiecte legate de energie;
# cercetători: persoane din diverse discipline legate de energie;
# tineri profesioniști: cei angajați în instituții guvernamentale, companii, think tank-uri, ONG-uri și alte sectoare energetice relevante.
Criterii de selecție:
# candidații vor redacta o lucrare de maximum cinci pagini în care vor fi prezentate și analizate pe scurt problemele actuale de politică energetică, legate de unul dintre următoarele subiecte:
— implicații economice;
— probleme tehnice legate de generarea energiei;
— implicații politice și diplomație energetică;
— aspecte juridice;
— întrebări legate de sustenabilitatea sistemelor energetice;
# experiență și cunoștințe anterioare în domeniul energiei;
# echilibru geografic;
# echilibru de gen.
În acest an, organizatorii au introdus un număr limitat de participanți. Doar 40 de candidați vor fi selectați.
Beneficiile Școlii de Vară a Comunității Energetice
# Tinerii care urmează un program de masterat vor obține trei credite ECTS (Sistemul european de transfer de credite). Studenții care doresc să primească creditele ECTS vor trebui să contacteze universitatea lor. Aprobarea creditelor precum și cuantumul exact al acestora depinde de instituția de origine a studenților. Creditele vor fi acordate de Universitatea Polis.
# Posibilitatea de a cunoaște colegi din alte țări și de a experimenta culturi diferite.
# După finalizarea școlii de vară, participanții vor înțelege știința, politica și reglementarea piețelor de energie în tranziție. De asemenea, vor fi capabili să combine diferite discipline și abordări care stau la baza proiectelor și reformelor legate de energie.
# Secretariatul Comunității Energetice acoperă toate cheltuielile: cazare, alimentație, excursii și cursuri.
# Participanții sunt responsabili de costul pentru călătoria către și dinspre Casa studenților „Spasić-Mašera” – locul de cazare al cursanților.
Dacă îți dorești să participi la Școala de Vară a Comunității Energetice, atunci completează acest formular pentru a te înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 31 martie. Pentru ca formularul să fie valid, trebuie să atașezi CV-ul în format Europass și lucrarea despre problemele actuale de politică energetică.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.