EcoVisio lansează un program de capacitare pentru ONG-urile din Moldova. Participanții vor beneficia de traininguri și mentorat

training curs grup de oameni
Foto:EcoVisio

Asociația EcoVisio lansează un program complex de capacitare, mentorat și suport pentru organizațiile societății civile (OSC) din Republica Moldova. Proiectul „ONG-uri puternice pentru localități reziliente” își propune să consolideze competențele organizațiilor neguvernamentale pentru o implicare eficientă în dezvoltarea comunitară și dialogul cu instituțiile publice.

Programul este compus din două traininguri pentru dezvoltarea capacităților organizaționale. Sesiunile de instruire vor fi susținute de experți și vor aborda următoarele subiecte:
# fundraising și gestionarea proiectelor, politici interne și instrumente de lucru – 28 februarie – 1 martie;
# advocacy și comunicarea cu structurile de stat/autorități publice locale – 21 – 22 martie.

Fiecare training va oferi participanților cunoștințe teoretice și practice pentru consolidarea organizațiilor lor. Ambele vor avea loc la Chișinău. Locația exactă va fi comunicată ulterior organizațiilor selectate pentru a participa.

De asemenea, șase ONG-uri selectate vor beneficia de sesiuni individualizate de mentorat și audit organizațional, prin care vor primi recomandări specifice pentru îmbunătățirea guvernanței interne, eficientizarea proceselor de lucru și dezvoltarea de strategii de sustenabilitate. Totodată, vor fi organizate trei sesiuni online, unde participanții vor avea oportunitatea să facă schimb de bune practici și să discute despre provocările comune cu alte OSC-uri din țară.

Criterii de eligibilitate

Pentru a putea participa la program, organizațiile trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 
# să fie un ONG activ din Republica Moldova;
# să aibă minimum trei ani de activitate;
# să aibă o echipă de cel puțin trei angajați;
# să fie interesate de dezvoltarea capacităților organizaționale și creșterea impactului comunitar;
# să aibă disponibilitatea de a participa la traininguri și, în cazul organizațiilor selectate, la sesiuni de mentorat și audit organizațional.

Selecția participanților va avea loc în baza unui formular de înregistrare, ținând cont de distribuția geografică, motivația și nevoile specifice ale fiecărei organizații. Atât organizațiile începătoare, cât și cele cu experiență, sunt încurajate să se înscrie.

Formularul de înregistrare poate fi completat aici. Termenul-limită pentru înscriere este 15 februarie. Rezultatele selecției vor fi anunțate până pe 18 februarie.

De ce să participi
# Vei învăța strategii practice pentru a-ți consolida ONG-ul.
# Vei beneficia de instruiri susținute de experți în domeniu.
# Vei avea oportunitatea de a interacționa cu alte OSC-uri și de a stabili noi parteneriate.
# Vei primi suport personalizat pentru dezvoltarea organizației tale.

Programul va fi livrat atât de experți din cadrul EcoVisio, cât și de specialiști externi:
# Laurențiu Racu activează în sectorul societății civile de peste opt ani și colaborează cu autorități publice atât la nivel național, cât și internațional;
# Elena Tacu coordonează proiecte educaționale în cadrul EcoVisio de peste șase ani și are experiență în lucrul cu echipe diverse, inclusiv internaționale;
# Vica Diavor este pasionată de productivitate și are studii în managementul proiectelor, abordând într-un mod practic instrumentele esențiale pentru gestionarea timpului, resurselor și sarcinilor din cadrul unui proiect.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente