Elevii din Chișinău pot concura la o competiție de jocuri intelectuale și câștiga premii de până la 6 000 de lei

elevi quizz
Foto:chisinauedu.md

Liceenii și elevii de la centrele de excelență și colegii din municipiul Chișinău își pot demonstra cunoștințele la o competiție de jocuri intelectuale pentru tineri. Scopul jocului este de a-i încuraja să învețe prin joc, să colaboreze în echipe și să își consolideze competențele și abilitățile.

# Pentru a participa, coordonatorul echipei (profesorul) din liceu trebuie să completeze formularul de înscriere pentru etapa de calificare până la data de 9 decembrie, ora 12.00. Formularul poate fi accesat aici.

# Coordonatorul echipei (profesorul) din colegiu sau centru de excelență trebuie să completeze formularul de înscriere pentru etapa de calificare până la data de 9 decembrie, ora 12.00. Formularul poate fi accesat aici.

În ambele cazuri, echipele trebuie să fie formate din șase persoane: cinci elevi și un cadru didactic. La etapa de calificare poate participa un număr nelimitat de echipe.

În finală vor participa 21 de echipe:
# trei de la colegii și/sau centre de excelență;
# 15 de la licee (câte trei echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare sector);
# trei de la Universitatea Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Structura competiției

Concursul are două etape – de calificare și finală.

# Pentru liceeni etapa de calificare constă într-un joc online între instituțiile din fiecare sector al municipiului Chișinău. Jocul va avea loc în data de 10 decembrie, între orele 14.00 și 16.00.

# Pentru elevii din colegii și centre de excelență, etapa de calificare constă într-un joc online între toate colegiile și centrele de excelență. Acesta poate fi organizat în perioada 10 decembrie, ora 10.00, și 12 decembrie, ora 16.00. Echipele își aleg ziua și ora convenabile pentru participare.

Jocul final va avea loc pe 17 decembrie, ora 14.30,în aula „Clasa Viitorului” a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Regulile jocului

Etapa de calificare

# Jocurile se vor desfășura pe o platformă online. Toate echipele înregistrate vor primi un link și instrucțiuni.

# În ziua jocului, la ora stabilită, echipa va accesa linkul și va începe jocul.

# Întrebările vor apărea pe ecranul dispozitivului.

# Echipa va avea timp limitat pentru a răspunde la fiecare întrebare, acesta fiind indicat pe platforma online.

# Dacă echipa nu găsește răspunsul corect la întrebarea respectivă, după expirarea timpului, programul o va redirecționa automat la următoarea întrebare.

# Întrebările nu pot fi rejucate.

# Răspunsurile trebuie introduse în câmpul pentru răspuns, corect din punct de vedere gramatical. În caz contrar, programul va considera răspunsul incorect și punctele nu vor fi acordate.

Etapa finală

# Întrebările vor apărea pe ecran și vor fi vociferate de moderator.

# Echipa va avea un minut pentru a răspunde la fiecare întrebare.

# La sfârșitul fiecărei întrebări, moderatorul va anunța câte puncte va obține echipa în caz de răspuns corect.

# Răspunsurile corecte vor fi înscrise de echipe în fișe speciale. La sfârșitul fiecărei runde, echipele vor preda fișele de răspuns organizatorilor.

# Răspunsurile tăiate sau puse între paranteze nu vor fi luate în considerare, chiar dacă sunt corecte. Dacă echipa scrie două sau mai multe versiuni ale unui răspuns, acesta nu va fi acceptat, chiar dacă una dintre versiuni este corectă. Răspunsurile greșite sau absența unui răspuns nu penalizează echipa.

Cum vor fi evaluate echipele

La etapa de calificare, repartizarea echipelor pe locuri printre licee, colegii și centre de excelență se face în funcție de timpul utilizat pentru a parcurge jocul. Cu cât timpul este mai mic, cu atât locul echipei va fi mai bun în clasament.

În etapa finală, echipele concurează într-un clasament comun.

Repartizarea pe locuri se va face conform următoarelor criterii (în ordine de prioritate):
# suma punctelor obținute în joc;
# numărul de runde câștigate (rundele în care echipa a obținut cele mai multe puncte în comparație cu celelalte echipe participante);
# cele mai bune locuri în runde ne câștigate.

În cazul în care două sau mai multe echipe au aceleași punctaje, iar acest lucru nu permite determinarea locurilor premiante, între aceste echipe se va organiza un Duel.

Structura Duelului:
# moderatorul vociferează întrebarea;
# echipele au un minut pentru a găsi răspunsul la întrebare, a-l scrie pe fișa de răspuns și a-l preda organizatorilor;

Câștigă echipa care a predat prima fișa cu răspunsul corect. În cazul în care niciuna dintre echipe nu predă fișa cu răspunsul corect timp de un minut, moderatorul vociferează următoarea întrebare. Procesul se repetă până când se va determina echipa câștigătoare.

Premierea

Etapa de calificare

Toate echipele care vor participa, dar nu vor ajunge în finală, vor primi certificate de participare (un singur certificat per echipă, în format digital).

De asemenea, profesorii coordonatori ai echipelor vor primi certificate în format digital (30 de ore) pentru organizarea jocurilor și mentoratul echipelor.

Etapa finală

Echipele care vor ajunge în finală, dar nu vor ocupa locuri premiante, vor primi certificate de participare (un singur certificat per echipă).

Echipele care vor ocupa locurile 1, 2 și 3 vor obține diplome, cupă, medalii și premii bănești, conform locului obținut:
# locul 1 – 6 000 lei;
# locul 2 – 4 800 lei;
# locul 3 – 3 600 lei.

Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi certificate (60 de ore).

Dacă te interesează jocurile intelectuale, citește acest articol în care îți povestim tot ce trebuie să cunoști despre quiz-urile care au loc la noi în țară.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente