Ne asumăm să credem că în această perioadă majoritatea studenților sunt în febra pregătirilor pentru examenele primului semestru academic. Cu toate acestea, este esențial să nu neglijăm activitățile extracurriculare care, la fel, pot spori procesul de învățare. Până la sfârșitul lunii decembrie, poți câștiga o bursă de studii pentru a învăța un semestru în SUA sau poți deveni trainer(ă) în educația media pentru liceeni. În acest material, îți propunem patru oportunități la care te poți înregistra în calitate de student(ă). Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare!
#1. Hackathon despre scrierea proiectelor
Hackathon-ul va dura 24 de ore, interval în care tinerii creativi își vor uni forțele pentru a dezvolta proiecte ce pot transforma comunitățile din Republica Moldova. Participanții vor învăța să identifice idei de proiecte și să dezvolte conceptul acestora.
Aici găsești detalii despre eveniment și formularul de înregistrare.
Termen-limită – 4 decembrie.
#2. Programul de formare Media Literacy Booster
Studenții din Republica Moldova, interesați de educația media, au oportunitatea să devină traineri pentru liceeni. Prin intermediul unui concurs, organizatorii vor selecta 25 de tineri care vor participa la un program de formare, iar ulterior vor ajuta elevii să combată dezinformarea și să distingă adevărul de manipulare.
Orarul programului de formare și subiectele care vor fi abordate le poți vedea în acest material.
Termen-limită – 6 decembrie, ora 23.59.
#3. Bursa UGRAD
Studenții moldoveni au oportunitatea să învețe timp de un semestru la o universitate sau la un colegiu comunitar din Statele Unite ale Americii. Ambasada SUA în Republica Moldova a dat start înregistrărilor pentru programul Global UGRAD. Participanții sunt selectați în baza unui concurs deschis bazat pe merit.
Cheltuielile pe care le acoperă bursa și criteriile de eligibilitate le găsești în acest articol.
Termen-limită – 15 decembrie.
#4. Școală de iarnă
Studenții și tinerii profesioniști din Republica Moldova sunt invitați să participe la o școală de iarnă despre elaborarea politicilor în Uniunea Europeană. Cursurile se vor desfășura exclusiv online timp de două săptămâni. Subiectele abordate se vor concentra pe drepturile digitale și diplomație, libertatea de exprimare, guvernanța datelor, inteligența artificială, rezistența la dezinformare, responsabilitatea platformei și dezvoltarea digitală.
În acest material vezi care sunt criteriile de eligibilitate, programul și taxa de școlarizare.
Termen-limită – 15 decembrie.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.