Un thriller despre propaganda din Al Doilea Război Mondial: ce carte citim la ultima întâlnire a Clubului de carte #diez din acest an

carte_optimized

La ultima întâlnire din acest an a Clubului de carte #diez și Librăriile Cartier vom încerca să înțelegem de la Peter Pomerantsev „Cum să câștigi un război informațional”. Ne întâlnim pe 14 decembrie, de la ora 13.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126, pentru a discuta despre o carte de nonficțiune actuală, scrisă ca un thriller.

Cunoaște cartea

„Cum să câștigi un război informațional? Propagandistul care l-a păcălit pe Hitler” este o lucrare de istorie despre propaganda din Al Doilea Război Mondial. Autorul povestește despre istoria războiului informațional pentru a ne ajuta să înțelegem minciunile de război.

Peter Pomerantsev relatează despre Sefton Delmer, un jurnalist și propagandist pentru guvernul britanic în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În timpul războiului, a condus o campanie de propagandă neagră împotriva lui Hitler prin radio din Anglia.

În Germania apăruse o emisiune radio care punea sub semnul întrebării doctrina nazistă. Moderatorul, Der Chef, părea să aibă acces la secrete militare de rang înalt și vorbea despre rebeliuni interne. Printre ascultătorii săi se numărau soldați și cetățeni germani. Nimeni, însă, nu știa că Der Chef era un personaj ficțional, creat de Sefton Delmer.

Cartea abordează întrebări despre natura războiului informațional: ce faci dacă nu poți combate minciunile cu adevărul? Poate fi câștigat vreodată un război al propagandei?

Sursă: cartier.md

Cartea poate fi procurată atât fizic, cât și online de la Librăria din Centru/Librăria din Hol sau de la Cărturești. Prețul volumului este de 199 de lei.

Cunoaște autorul

Peter Pomerantsev este un jurnalist britanic, născut la Kiev în 1977. În 1978, familia s-a refugiat în Republica Federală Germană, după ce tatăl său a fost arestat de KGB pentru răspândirea literaturii antisovietice. Apoi, familia s-a mutat în Marea Britanie.

După ce a absolvit Școala de la Westminster și Școala Europeană de la München, tânărul Peter a studiat literatura engleză și limba germană la Universitatea din Edinburgh. Între 2001 și 2010, Peter Pomerantsev (transcrierea în engleză a numelui primit la naștere: Piotr Pomeranțev) a locuit în Moscova, unde a urmat cursurile superioare pentru scenariști și regizori. În capitala Federației Ruse a lucrat, timp de mai mulți ani, ca producător TV, în special la compania privată TNT.

Din 2011, a scris cu regularitate articole despre Rusia în „Newsweek”, „The Atlantic Monthly”, definind regimul lui Putin drept „dictatură postmodernă”. Din 2015, este redactor asociat la „Coda Story”, platformă media online. A publicat cărțile Nothing Is True and Everything Is Possible (2014) și This Is Not Propaganda (2019), pentru care a luat mai multe premii importante. Aceste cărți au apărut la Editura Cartier cu titlul „Aventuri în Rusia de azi. Nimic nu este adevărat și totul este posibil” și „Asta nu e propagandă! Aventuri în războiul cu realitatea”.

Sursă foto: ukrainer.net

Pentru a nu pierde nicio noutate referitoare la următoarele ședințe, te invităm să te înscrii în acest grup de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente