Moldova In Fashion Conference va avea loc la Chișinău pe 31 octombrie. Se va discuta despre sustenabilitate și inovație

conference
Foto:ZIPHOUSE

Evenimentul de referință dedicat inovației și sustenabilității în industria modei Moldova In Fashion Conference revine cu cea de-a noua ediție. Acesta se va desfășura pe 31 octombrie, în intervalul orar 10.00-17.00, la Tekwill (str. Studenților, nr. 9). Tema din acest an este Unlocking the Next Level.

Conferința va reuni experți din diverse domenii, pentru a aborda subiecte legate de sustenabilitate, digitalizare și oportunități de business în industria fashion. Participanții vor avea ocazia să analizeze anumite studii de caz, să descopere soluții inovatoare și bune practici pentru dezvoltarea și optimizarea afacerilor din acest sector.

Invitații și oratorii celei de-a noua ediții a Moldova In Fashion Conference:
# Thomas Hakansson (Suedia) – designer și director creativ – va aborda subiectul „O mentalitate creativă și încrezătoare în toate procesele industriale, cu accent pe eficiență și sustenabilitate”;
# Matej Plesník (Slovacia) – CEO al POH registered social enterprise ltd – va aborda subiectul „Soluții circulare bazate pe textile reciclate utilizate în construcții”;
# Caterina Ailiesei (România) – fondator și CEO al Katty Fashion/Reginnova NE – va aborda subiectul „Optimizarea și reducerea deșeurilor prin soluții digitale, design sistemic circular și dezvoltarea produselor”.

Programul conferinței

# Panel I: „Noi procese pentru sustenabilitate în industria fashion – prezentări și discuții despre integrarea soluțiilor sustenabile în procesele de producție și design”.

# Panel II: „Oportunități de business în industria modei – soluții pentru accesarea surselor de finanțare, digitalizare și extinderea prezenței online”. Printre subiectele ce vor fi abordate se regăsesc:
— surse de finanțare pentru afacerile din modă – soluții dezvoltate de ODA, maib și Fagura;
— digitalizare și e-commerce – prezentări despre integrarea soluțiilor IT pentru comerțul electronic AMAZON, eMAG, inclusiv un studiu de caz prezentat de către Grigore Mocreac (Moldova), fondator al Startoshop Production & Zen Rituals Product, care va explora dezvoltarea produselor și integrarea acestora pe platforme internaționale.

Moldova In Fashion Conference este un eveniment anual organizat de ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub, care are drept scop crearea unei platforme de comunicare și schimb de experiență între profesioniștii din industria modei, antreprenori și experți internaționali. În fiecare an, conferința aduce în prim-plan tendințele emergente și soluțiile sustenabile care modelează viitorul modei, oferind participanților oportunități de networking și acces la informații valoroase pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente