Elevii claselor a X-a pot învăța timp de doi ani la o școală privată din Marea Britanie. A început concursul pentru bursele HMCP

elevi oportunități
Foto:ISCEO

Școala de limbă engleză ISCEO invită elevii claselor a X-a să se înscrie la un concurs unde vor avea oportunitatea să câștige o bursă de studii în Marea Britanie pentru doi ani. Tinerii vor putea concura pentru obținerea bursei HMCP, care oferă atât finanțare completă, cât și redusă.

Bursa de studiu complet finanțată acoperă costul integral al școlarizării, cazarea, mâncarea și alte necesități ale elevului. Pentru a fi eligibili, venitul părinților candidaților nu trebuie să depășească 30 000 de lire sterline în anul 2024 (aproximativ 700 000 de lei). Elevii care obțin această bursă vor plăti o taxă administrativă nerambursabilă în valoare de 750 de lire sterline (circa 15 000 de lei) până pe 1 iulie 2025. La aceasta se adaugă costul vizei și asigurarea de sănătate – 2 500 de lire sterline (aproximativ 58 000 de lei).

Bursa de studiu cu finanțare redusă este destinată elevilor ai căror părinți au venituri între 700 000 și 1 milion de lei. Taxele percepute pentru a urma studiile la o școală din Marea Britanie variază între 6 000 și 12 000 de lire sterline pe an (aproximativ 14 000 de lei). Pentru bursele de studiu parțiale, HMCP nu perce nicio taxă taxă administrativă .

Criterii de eligibilitate

# Sunt eligibili elevii născuți între 1 februarie 2008 și 1 septembrie 2009.
# Se pot înscrie tinerii înmatriculați în clasa a X-a în anul academic 2024/2025.
# Candidații nu urmează în prezent o altă școală din Marea Britanie și nu au fost acceptați la studii în Marea Britanie pentru anul academic 2025/2026.
# Cunoașterea bună a limbii engleze, atât oral, cât și scris.
# Media generală pe ultimii doi ani academici mai mare de 8,5.

Bursa se oferă pe o durată de doi ani și prevede șederea în Marea Britanie pe toată perioada studiilor. Astfel, elevii se vor afla departe de casă, cu excepția vacanțelor școlare prevăzute în program. De asemenea, toți elevii internaționali, inclusiv cei care dețin pașaport UE, vor avea nevoie de viză.

Elevii vor fi asigurați cu locuri de cazare în campusul școlii. Căminele sunt numai de băieți sau numai de fete. Majoritatea elevilor vor împărți o cameră cu un alt coleg, unde vor dormi, vor studia și își vor păstra lucrurile personale.

Cele 60 de instituții private din rețeaua HMCP sunt diverse și complexe. Organizatorii programului repartizează elevii în instituția care să corespundă intereselor, talentelor și perspectivelor de viitor ale bursierilor. Anul școlar din Marea Britanie este împărțit în trimestre, cu vacanțe de Crăciun, de Paște și de vară. Nu este posibil ca elevii să rămână la școală în perioada vacanțelor. Pe lângă curricula școlară, elevii vor beneficia de o gamă largă de activități complementare materiilor academice, prin care își pot dezvolta talentele.

La finalul celor doi ani de studii, bursierii vor susține examene și vor obține o diplomă internațională, recunoscută de universitățile din întreaga lume – IB International Bacalaureat sau A-levels.

În ceea ce privește călătoriile către și de la școală, acestea pot implica până la șase zboruri dus-întors. Este recomandat ca părinții să ia în calcul costul potențial al acestor călătorii internaționale.

Elevii care își doresc să învețe timp de doi ani în Marea Britanie sunt încurajați să completeze acest formular. Termenul-limită pentru înregistrare este 15 noiembrie. Dacă aveți vreo întrebare despre bursele HMCP, puteți trimite un mesaj la adresa electronică [email protected] sau puteți suna la numărul de telefon +37360551555.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente