Șapte studenți ai Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la UTM au desfășurat un stagiu de practică la Orange Systems

r-1

Într-o lume dinamică, în care tehnologia evoluează necontenit, stagiile de practică în marile companii din domeniu devin nu doar o oportunitate, ci o adevărată rampă de lansare pentru viitorii specialiști. Este și cazul celor șapte studenți ai Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei, care, în perioada 2-27 septembrie 2024, au avut ocazia să desfășoare un stagiu de practică tehnologică la Orange Systems SA.

Sub îndrumarea mentorilor Gicu ADAȘANU și Andrei MOTREAC, studenții din anul III ai programului „Tehnologia Informației” – Dinu GROZA, Artiom GOLBAN, Mihai RUSU, Mihai LUNGU, Dorian LEVIȚCHI, Dorin FRIJA ȘI Gheorghe MOGA au reușit să transforme ideile lor inovatoare într-un proiect de succes: platforma „Easy to Eat”.

Această platformă de rezervare și precomandă răspunde provocărilor actuale din industria restaurantelor, facilitând procesul de comandă pentru utilizatori și oferind soluții eficiente pentru gestionarea fluxurilor din restaurante. Proiectul a fost dezvoltat cu o gamă de tehnologii de ultimă generație, printre care SpringBootDockerPostgresSQLLiquibaseSwagger pentru back-end și React FrameworkTypescriptRTK QueryANTD LibraryUUID Library pentru front-end. Mai mult. Principiile Solid au fost integrate în mod eficient, aducând un plus de scalabilitate platformei.

Finalizarea acestui proiect a fost celebrată printr-o prezentare la sediul Orange Systems SA pe data de 1 octombrie 2024. Alături de echipa UTM, au participat și alte trei echipe de studenți, care au impresionat audiența cu proiectele elaborate pe parcursul stagiului. Echipele au fost evaluate de către un juriu constituit din reprezentanți ai companiei, iar la eveniment au participat, pe lângă studenți și mentori, și Nadejda VACARI, coordonatorul de evenimente al Orange Systems SA, și Sergiu PLĂCINTĂ, directorul companiei.

Colaborarea dintre Orange Systems SA și UTM, prin FCIM, sub supravegherea profesorilor Veronica ANDRIEVSCHI-BAGRIN și Svetlana COJOCARU, a demonstrat încă o dată angajamentul pentru formarea tinerilor profesioniști din domeniul IT. Acest stagiu de practică le-a oferit studenților o experiență practică valoroasă, având și un impact direct asupra dezvoltării lor profesionale, pregătindu-i să facă față provocărilor viitoarei cariere.

Stagiile de practică în cadrul unor companii de renume, cum este Orange Systems SA, reprezintă pentru studenți o oportunitate excepțională de a-și pune în aplicare cunoștințele, de a învăța de la profesioniști de top și de a-și dezvolta competențele într-un mediu real de lucru. Aceste experiențe îi ajută să devină buni specialiști, dar și lideri inovatori ai Viitorului.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente