Peste 70 de lideri maib s-au întrunit la Amsterdam pentru o revizuire a strategiei băncii

principala – IMG_9494

Maib a organizat recent o sesiune de revizuire a strategiei în Amsterdam, la care au participat o parte din echipa de middle și top management. Offsite-ul a inclus diverse sesiuni moderate de un consultant strategic de top, împreună cu o serie de discuții cu lideri în domeniul bancar și fintech. Programul de trei zile s-a axat pe cele mai recente evoluții din sectorul bancar, acoperind domenii-cheie precum serviciile bancare retail și corporate, oportunitățile și potențialele riscuri reprezentate de neobanking și viitorul ecosistemelor digitale. O atenție deosebită a fost acordată aplicării AI și soluțiilor digitale, reflectând angajamentul băncii de a-și spori frontiera digitală, în special prin intermediul soluțiilor sale bancare mobile, maibank și maib business.

Iterația precedentă a offsite-ului, cu doi ani în urmă

Această sesiune strategică marchează continuarea unui eveniment similar desfășurat în urmă cu doi ani, în octombrie 2022, când echipa de conducere a maib s-a întrunit la Amsterdam pentru o analiză aprofundată a strategiei sale. În timpul acelei sesiuni, accentul a fost pus pe tendințele bancare globale emergente, pe evaluarea comparativă a performanței maib în raport cu alte bănci similare internaționale și pe promovarea unei culturi de învățare continuă pentru echipa sa de conducere.

Accentul pe inteligența artificială și transformarea digitală

Programul din acest an s-a concentrat profund asupra utilizării AI în sectorul bancar, explorând modul în care AI poate transforma gradul de interacțiune cu clienții, eficientiza procesele bancare corporative și îmbunătăți guvernanța datelor. Un alt domeniu-cheie a fost dezvoltarea serviciilor bancare digitale prin ecosisteme și parteneriate. Aceste perspective strategice va ajuta banca să-și consolideze poziția de lider digital pe piața internă și cea internațională, stabilind un plan clar de dezvoltare pentru următorii trei ani.

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a menționat: „Sesiunea strategică din Amsterdam a fost un moment important pentru maib. Aceasta a permis echipei noastre de conducere să se întâlnească direct cu cele mai strălucite minți din sectorul bancar și fintech, oferindu-ne perspective noi cu privire la viitorul serviciilor bancare digitale. Accentul nostru pe inteligența artificială și pe soluțiile digitale inovative va juca un rol crucial în conturarea strategiei noastre. Sunt încrezător că perspectivele obținute în cadrul acestei sesiuni ne vor permite să continuăm transformarea digitală a Băncii și să ne consolidăm avantajul competitiv.”

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de piață de 36.1% din depozite și 38.0% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului II din 2024. Maib este un creditor disciplinat cu o rată a creditelor neperformante de 1.9% și este bine capitalizată, cu un CAR de 22.2% la 31 martie 2024. Banca este de o importanță sistemică pentru țară, deservind aproape o treime din populație și fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați din Republica Moldova, cu peste 2,400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup de management al activelor din țările baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente