Maia Sandu îl invită pe Alexandr Stoianoglo la dezbateri publice

Maia stoianoglo (2)
Foto:Maia Sandu/Alexadr Stoianoglo

Actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a invitat pe Alexandr Stoianoglo în această săptămână la dezbateri publice.

„Mă adresez contracandidatului meu: în această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă cum vedem viitorul Moldovei. Să ne audă cetățenii și să decidă. Echipa mea o să vă contacteze cu privire la detaliile de organizare”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

După invitația Maiei Sandu, Stoianoglo a ieșit într-un briefing de presă unde s-a adresat și el către actuala președintă: „Să avem dezbateri electorale pe o platformă neutră, cu doi moderatori – unul de la dumneavoastră și unul de la mine”.

Amintim că ieri, 20 octombrie, s-au desfășurat alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican. După procesarea a 99,46 % dintre procesele-verbale, Maia Sandu este candidata care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale – 42,33 %, urmată de Alexandr Stoianolgo cu 26,05 %.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo urmează să aibă loc peste două săptămâni, adică pe 3 noiembrie.

În acest articol puteți vedea cum s-a votat în toate raioanele din Moldova la prezidențialele din 2024.

De asemenea, la referendum, majoritatea cetățenilor au votat pentru modificarea constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Mai exact, 50,45 % au votat DA, iar 49,55 % – NU. Diferența este de aproximativ 13 000 de voturi, în favoarea integrării Moldovei în UE.

Mai jos puteți vedea harta cum s-a votat în Republica Moldova la referendum, în funcție de raion.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente