Cum a votat municipiul Chișinău la referendumul din 20 octombrie

Chisinau blocuri apartamente oras
Foto: Vitalie Sitnic

Aproximativ 56 % dintre locuitorii municipiului Chișinău au votat în favoarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Modificările constituționale au fost susținute în special de suburbiile orașului, dar și de sectoarele Buiucani, Râșcani, Centru și Ciocana.

Cea mai mare rată de susținere a fost înregistrată în suburbii, cu 63,20%.

Sectoarele orașului au votat în felul următor:
# Centru – 25 913 voturi „Da” (58.30 %);
# Buiucani – 29 591 de voturi „Da” (57.65 %);
# Râșcani – 34 617 voturi „Da” (53.03 %);
# Ciocana – 28 640 de voturi „Da” (56.75 %);
# Botanica – 34 125 de voturi „Da” (48.61 %).

La moment, au fost procesate aproximativ 98 % din procesele verbale destinate referendumului. Scorul său este la limită.

Mai multe detalii despre cele mai importante evenimente din cadrul alegerilor din data de 20 octombrie găsiți în acest articol.

În acest articol analizăm miturile despre UE care există în societatea moldovenească. Totodată, aici îți explicăm cum funcționează legislația UE și ce rol ar avea Moldova în luarea deciziilor dacă aderă la uniune, iar în acest articol explicăm de ce NATO nu este egal cu UE și care este relația Moldovei cu această organizație. Dacă vrei să înțelegi ce schimbări ne așteaptă dacă Moldova va adera la UE și cum se vor reflecta asupra economiei, citește acest material, iar despre beneficiile pe care le-ar putea avea studenții și profesorii dacă Moldova aderă la UE, explicăm aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente