Start-upurile din Moldova au participat la Finala Mare a Startup World Cup din SUA

moldova startup
Foto:Startup Moldova

Cele mai promițătoare start-upuri din Republica Moldova au participat la Finala Mare a Startup World Cup, desfășurată în San Francisco, CA, SUA. Start-upurile din țara noastră au concurat cu alte 84 de echipe din peste 100 de regiuni.

După competiția Startup World Cup: Moldova, organizată de Startup Moldova în luna august, care a reunit peste 400 de participanți, 15 investitori în juriu și 14 start-upuri care au prezentat proiecte (selectate din peste 40 de aplicații), Nodeshift și Langly au fost alese să reprezinte Moldova pe scena internațională în SUA.

Start-upurile noastre s-au confruntat cu alte 84 de echipe – finaliste ale competițiilor regionale din peste 100 de regiuni – pentru a avea șansa de a câștiga un premiu de 1 milion de dolari. În ciuda concurenței acerbe, echipele noastre au demonstrat o prezență remarcabilă pe scenă și au fost considerate un punct de atracție al evenimentului.

Mihai Marcuța, cofondator al Nodeshift, a împărtășit impresiile sale despre experiență. „Toate start-upurile au fost extrem de impresionante. Am învățat multe de la alte companii și am întâlnit fondatori care depășesc limitele în domenii variate, de la cercetarea cancerului la explorarea spațială. Aștept cu nerăbdare ce ne va arăta viitorul.”

Ne-am întors acasă cu inspirație, prietenii durabile cu fondatori de start-upuri din întreaga lume și cu o rețea valoroasă de conexiuni printre investitori și fonduri de capital de risc.

Campionul global din acest an este EarthGrid, care a dezvăluit o tehnologie patentată de forare a tunelurilor cu plasmă. Această tehnologie permite Statelor Unite și altor țări să sape tuneluri și să efectueze excavări la un cost mai mic și într-un timp semnificativ mai redus.

Moldova a reușit să își lase amprenta ca o țară bazată pe start-upuri pentru prima dată la una dintre cele mai mari competiții globale de pitching din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente