La USMF a fost organizată o sesiune informativă pentru studenți în realizarea tezelor de absolvire și de licență

DSC_000-3_0

Decanatul Facultății de Medicină nr. 1 a organizat o întrunire cu mediciniștii din ultimul an de studii de la programele Medicină, Asistență medicală generală, Optometrie, Sănătate publică, Tehnologii în radiologie și imagistică, și Fiziokinetoterapie și reabilitare, pe data de 8 octombrie 2024. Scopul acestei întâlniri a fost de a-i informa pe studenți despre cerințele de elaborare a tezei de absolvire și de licență.

Decanul facultății, Gheorghe Plăcintă, a subliniat că, pentru al doilea an consecutiv, sunt desfășurate astfel de sesiuni informative cu scopul de a-i susține pe viitorii absolvenți în realizarea tezelor la cele mai înalte standarde, oferindu-le resursele necesare și orientare în procesul de cercetare.

Decanul a accentuat că tezele vor fi elaborate în conformitate cu regulamentul aprobat în anul 2023, a specificat unele metode de evaluare a lucrărilor și criteriile de asigurare a calității. Un alt subiect abordat a fost inteligența artificială (AI): avantaje și provocări în utilizarea AI în cercetare și în elaborarea lucrărilor academice.

Olga Penina, șefă de studii la Catedra de medicină socială și management „Nicolae Testemițanu”, a informat studenții cu privire la realizarea cercetărilor riguroase și analiza statistică a datelor.

La rândul său, Svetlana Erhan, șefa Secției Infomedica din cadrul Bibliotecii Științifice Medicale, a prezentat cerințele pentru realizarea bibliografiei tezei, incluzând tipurile de surse biografice necesare (cărți, articole, studii de caz) și a explicat cum se organizează și se citează corect sursele de literatură. De asemenea, bibliotecara a informat studenții despre platformele electronice științifice disponibile, modalitatea de accesare și de utilizare cu scopul de a găsi informații actuale și relevante pentru cercetările lor.

De asemenea, a fost analizat calendarul academic pentru semestrul I și II și au fost menționate unele aspecte importante privind pregătirea pentru examene.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USMF. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoUSMF
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente