Întrebări despre UE și expresii din limba română. Răspunde la întrebări împreună cu participanții ediției din săptămâna curentă a show-ului „Știu că știi”

IMG_8663
Foto:Ioana Vatamanu-Mărgineanu

La emisiunea „Știu că Știi” ai doar 30 de secunde la dispoziție ca să răspunzi la întrebări. În această vineri, 18 octombrie, ora 20.00 la Jurnal TV vei urmări cum se descurcă șase tineri când răspund la întrebări despre Uniunea Europeană, expresii din limba română, dar și despre localitățile Moldovei. De exemplu, știi și tu numele cărui oraș din Moldova provine, conform unei versiuni, de la o componentă a solului formată în mare parte din siliciu?

În acestă săptămână, participanții la emisiunea „Știu că știi” sunt șase tineri care își aduc aportul la îmbunătățirea lucrurilor în domeniile în care activează. Pe lângă pasiunea pentru joc intelectual, pe acești șase prieteni îi leagă și o sinceră dorință – de a vedea Moldova pe făgașul european.

# Cătălina Bîrsanu a finalizat masterul în drept internațional la Universitatea din Maastricht. A urmat un stagiu la Bruxelles la Comitetul European al Regiunilor, iar după începerea războiului din Ucraina, a revenit în țară și lucrează la Agenția ONU pentru Refugiați.

# Sanda Șerșun, absolventă UTM, activează ca designer interior, iar, printre altele, e și manageră a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

# Cristian Iftodii, absolvent al Universității din Manchester, lucrează acum la Guvern. E pasionat de istorie, iar la întrebarea „Ce crezi că ar trebuie să știe toată lumea din Moldova”, Cristi zice: „că totul va fi bine”.

# Mihai Șevciuc, absolvent al Universității de Vest din Timișoara, facultatea de Drept, lucrează la Președinție, iar dragostea lui cea mare este localitatea sa de baștină – Stăuceni.

# Dan-Cristian Cubreacov și-a făcut studiile la USM, Facultatea de limbi străine, iar acum lucrează la Programul Alimentar Mondial în Moldova. Dan este pasionat de numismatică, adică de studierea monedelor.

# Vlad Mihailov adoră drumețiile și recomandă Portugalia ca destinație turistică. Cartea preferată este „Fizica Povestită” de Cristian Presură.

Dacă vrei să faci parte din lista celor care au avut curajul să-și demonstreze cunoștințele în fața întregii țări, poți completa acest formular de participare, pe care îl găsești și pe paginile de Facebook și Instagram ale emisiunii „Știu că știi”.

Emisiunea „Știu că știi” este o noutate în grila emisiunilor TV din țară, fiind un show intelectual bazat pe întrebări de cultură generală. Acest produs conceput în premieră la noi își propune să promoveze câștigul bazat pe cunoștințe, încurajând ca, indiferent de vârstă, fiecare persoană să rămână curioasă și deschisă spre îmbogățirea bagajului intelectual. 

Competiția se desfășoară între două echipe a câte trei oameni, iar întrebările din cadrul emisiunii sunt împărțite în 5 categorii, urmate de Runda Finală.

Mai mult, și telespectatorii sunt invitați să trimită întrebările lor în format video, în cadrul categoriei „Lumea întreabă”. O pot face la adresa de mail: [email protected] sau completând acest formular. Cele mai bune întrebări vor fi premiate.

Emisiunea este difuzată în fiecare vineri, ora 20.00, cu reluare duminica, ora 9.0, și miercuri, ora 18.00, la JurnalTV.

Proiectul este realizat de OWH Studio și JurnalTV cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente