Ești pasionat(ă) de film și studiezi în România? Cinci festivaluri la care să ajungi toamna asta

film filmări
Foto:Krists Luhaers

Studiezi în România și îți plac filmele și festivalurile dedicate cinematografiei? La București, Brașov și Timișoara urmează să aibă loc cinci festivaluri de film unde vor fi explorate teme precum biodiversitatea, sexualitatea, consumul excesiv, mediul înconjurător și sustenabilitatea. Totodată în cadrul acestor evenimente vei putea participa la ateliere creative, vei descoperi regizori locali și vei avea ocazia să cunoști alți tineri pasionați de film.

Dracula Film Festival

Dracula Film Festival va avea loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2024 la Brașov. În cadrul evenimentului vor fi proiectate filme horrorthriller sau fantasy. Totodată festivalul este unul competițional și are două secțiuni: competiție lungmetraj internațional și competiție scurtmetraj.
În acest an, filmele vor fi difuzate în trei locații diferite: Apollonia Modern (fostul Cinema Modern), Dracula VIP și Dracula Fantasy Con.
Biletele pot fi cumpărate de aici.

Sursă: zilesinopti.ro

Taifas – Festival de film și cultură balcanică

Taifas va avea loc în perioada 15-20 octombrie 2024 la Timișoara. Tema de anul acesta este libertatea, reflectată printr-o selecție de filme din Turcia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina și România.
Filmele vor fi difuzate la Cinema Timiș și Cinema Victoria. Totodată, ediția din acest an va include o secțiune specială dedicată regizorului grec Yorgos Lanthimos, care a avut 11 nominalizări la Premiile Oscar pentru filmul său din 2023, Poor Things.
Biletele pot fi cumpărate de aici.

Sursă: zilesinopti.ro

Bucharest Feminist Film Festival

Bucharest Feminist Film Festival va avea loc în perioada 17-20 octombrie la București. Organizatorii își propun să exploreze prin intermediul cinematografiei teme precum relațiile complicate pe care le avem cu corpurile noastre, rușinea construită în jurul sexualității, menstruației, violenței sexuale sau nudității și diversitatea corpurilor.
Filmele vor fi difuzate la Cinema Muzeul Țăranului.
Biletele pot fi cumpărate de aici.

Sursă: zilesinopti.ro

CULMEA: Film și Educație de Mediu

CULMEA: Film și Educație de Mediu va avea loc în perioada 16-20 octombrie 2024 la Brașov. În cadrul festivalului vor fi abordate teme precum biodiversitatea, societatea bazată pe consum, alimentația sau transportul sustenabil.
Totodată, în cadrul festivalului veți putea participa la ateliere de colaje, lecții de recondiționat biciclete, dar și un perfomance artistic cu semințe locale.
Activitățile vor avea loc la Muzeul Sportului și Turismului Montan.
Biletele pot fi cumpărate de aici.

Sursă: zilesinopti.ro

KineDok

KineDok are loc în perioada 8 octombrie – 5 noiembrie 2024 la Brașov. Festivalul își propune să promoveze documentare creative în spații alternative. Anul acesta, într-o ediție aniversară, organizatorii au în program o selecție de filme și dezbateri cu regizori locali și alți invitați speciali.
În program se află în premieră și o zi dedicată filmelor VR.
Filmele vor fi difuzate la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și la Cinema Modern.
Accesul la eveniment este gratuit.

Sursă: zilesinopti.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente