În ziua alegerilor, cetățenii Moldovei vor putea primi gratuit buletine de identitate provizorii

buletin

În data de 20 octombrie, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului, centrele multifucționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor activa conform unui program special de muncă – 7.0-21.00. La solicitarea cetățenilor cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii gratuite și vor fi înmânate buletinele de identitate confecționate.

Potrivit ASP, persoanele care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2024, pot ridica actul de identitate până la data de 18 octombrie 2024 inclusiv.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt îndemnați să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să le preschimbe până la data desfășurării scrutinului electoral, în cazul în care acestea nu sunt valabile.

Potrivit prevederilor art. 7 din Legea nr. 273/1994 privind actele de identitate din Sistemul naţional de paşapoarte, cetăţenii Republicii Moldova cu domiciliul în Republica Moldova sunt obligaţi să deţină buletine de identitate de la vârsta de 16 ani!

Precizăm că primul buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova se eliberează în mod gratuit.

Amintim că pe 20 octombrie în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum la care cetățenii vor decide dacă vor modificarea Constituției pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente