Când va începe sezonul de încălzire la Chișinău

căldură calorifer
Foto:Unsplash/he gong

Căldura centralizată în Chișinău urmează să fie pornită de la o zi la alta. Cel puțin, Termoelectrica a dat undă verde pentru acest lucru, iar acum administratorii blocurilor de locuit trebuie doar să solicite conectarea.

Căldura este pornită în clădirile locative după ce trec trei zile consecutive în care temperatura medie zilnică, în intervalul orar 18.00-6.0, este de +10 grade Celsius sau mai mică. În acest context, menționăm că meteorologii au anunțat în perioada 17-21 octombrie cod galben de îngheț pe tot teritoriul Republicii Moldova, iar temperaturile vor ajunge la −4 grade Celsius.

Astfel, Termoelectrica a anunțat că în corespundere cu diminuarea temperaturii aerului exterior, în Chișinău poate să înceapă deja furnizarea energiei termice către toate categoriile de consumatori, și anume:
# instituțiile de educație timpurie;
# instituțiile de învățământ;
# instituțiile municipale din sfera medicală și socială;
# blocurile locative;
# agenții economici.

Totuși, în cele din urmă, procedura de conectare la agentul termic este inițiată la solicitarea gestionarului imobilului sau administratorului blocului locativ, care este reprezentantul oficial al locatarilor.

Astfel, pentru a beneficia de energie termică pentru încălzirea imobilelor, este necesar ca administratorul blocului locativ să prezinte:
# solicitare de conectare a agentului termic, la sediul teritorial al „Termoelectrica” S.A;
# fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de utilizare a energiei termice.

În urma verificării condițiilor întrunite, specialiștii „Termoelectrica” S.A. vor asigura conectarea imobilului la agentul termic.

Dintre 266 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău, 262 sunt pregătite pentru a fi conectate la căldură. Andrei Pavaloi, șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a spus că în școli, căldură va fi după vacanța de toamnă (28 octombrie – 3 noiembrie).

Termoelectrica asigură cu energie termică 4 339 de imobile din Chișinău, inclusiv:
# instituții de educație timpurie – 145;
# școli și licee – 164;
# instituții de învățământ superior – 99;
# instituții medicale – 76;
# agenți economici – 757;
# case particulare – 261;
# blocuri locative – 2 835, cu circa 210 000 de apartamente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente