Moldova a primit din partea României o donație de aproape 100 000 de cărți

carti biblioteca main poezie librarie main foto logo
Foto: diez.md

Un număr semnificativ de cărți în format fizic și digital au fost donate de către autoritățile române celor 300 de biblioteci publice din Republica Moldova. Operele au fost achiziționate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

Totul s-a realizat în contextul proiectului „Cărți în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova”, care este cel mai amplu proiect cultural derulat în ultimii 30 de ani de România în Republica Moldova. Scopul acestuia este de a afirma și dezvolta identitatea etnică, culturală și lingvistică românească, dar și de a contribui la formarea noii generații în Republica Moldova.

Astfel, aproape 100 000 de cărți vor fi transmise spre bibliotecile publice din 200 de localități din țară.

„O problemă majoră a bibliotecilor publice din Republica Moldova este lipsa cărților noi în limba română. Majoritatea cărților sunt vechi și deteriorate. Cetățenii Republicii Moldova sunt interesați de cărți în limba română, iar cărțile noi ar conduce la încurajarea lecturii în rândul celor tineri și adulți”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Ceremonia de donație a avut loc joi, 10 octombrie 2024, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Sursă: Facebook/Andrei Chistol
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente