Day Foială – YARDSALE pentru Comunități: un festival la care este imposibil să stai locului!

YARD-SALE-1
Foto:YARD SALE/Facebook

Day Foială este festivalul la care e imposibil să stai locului. Dacă nu știi cum se traduce denumirea (nu se traduce), singura soluție este să vii sâmbătă, 12 octombrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, să vezi cu ochii tăi.

DAY Foială este un nou festival unde Chișinăul întâlnește regiunile și se transformă într-o sărbătoare pentru toate persoanele care iubesc să petreacă timpul activ, frumos și cu folos. Organizatorii au avut grijă să acopere interesele fiecăreia: târg eco, produse de la producători din toate colțurile Moldovei, lucruri trendy de la meșterii YARDSALE, ateliere de reciclare, zonă foto, ateliere interactive pentru copii și adulți, food court, concert live al legendarelor trupe FurioSnails și al trupei Tricotaj, seturi DJ.

Deci distracție, exact cum ne place, chiar în centrul Chișinăului.

Târgul producătorilor regionali (GAL)

Aici vor fi prezentate nu doar produse, ci și servicii. De exemplu, brânzeturi de fermă, legume, vin, miere, obiecte din lemn, decorațiuni pentru casă, costume naționale, icoane, și în același timp standuri cu agropensiuni de familie și alte tipuri de afaceri rurale moderne.

Acum, venim și cu mai multe detalii despre ceea ce urmează.

Design Market de la YARDSALE

Este totul clar aici, deoarece de 14 ani chișinăuienii merg la YARDSALE pentru lucruri necesare și mai puțin necesare, dar cărora nu le poți rezista. De la săpunuri și lumânări la tricotaje de designer și parfumuri de autor, și totodată haine și accesorii de la branduri locale, ceramică, argint, cărți poștale, jucării handmade, sacoșe cool și chiar baghete magice.

Ateliere pentru toată familia

Vă recomandăm cu căldură să creați o jucărie din hârtie reciclată prin tehnica papier-mâché, apoi să o decorați cu cereale și flori uscate sau să ascundeți semințe înăuntru și să vă creșteți propria creație pe pervaz.

Muzică: Concert The Snails & Tricotaj & DJ Seturi de la Driadele

Salvați programul, să nu ratați pe niciunul dintre set-urile zilei.


Food court cu mâncare delicioasă și băuturi

Va fi tot ce vă doriți. Suntem în Moldova, iar afară este toamnă – sezonul în care există totul! Și sâmbătă, toate acestea vă așteaptă proaspete, aromate și create cu dragoste. Invitatele de onoare sunt, desigur, plăcintele.


Expoziția Mahala

Mahala și Natalia Gârbu își vor prezenta proiectul „Raioanele Moldovei” – o serie de ilustrații emoționante și stilizate, dedicate fiecărui raion din Moldova. De asemenea, veți putea cumpăra lucruri unice create în cadrul proiectului Mahala de-a lungul anilor.

Expoziția Rama Albastră

Rama Albastră este un proiectul lui Victor Organ, dedicat conservării culturii naționale prin colectarea, digitalizarea și restaurarea fotografiilor de familie din toată țara. Este grandios și foarte important: în trei ani, proiectul a colectat peste 10 000 de fotografii, a trecut prin 40 de sate din diverse colțuri ale Moldovei și a organizat 15 expoziții foto.

Zona „Reuse Reduce Recycle”

În această zonă, cei de la Recycline vor accepta toate deșeurile dvs. de plastic marcate HDPE2 și PP5 și vă vor arăta cum le dau o a doua viață, vânzând, de asemenea, produse realizate din aceste deșeuri. Nu ratați nici standul inițiativei E-Circular cu sfaturi utile despre consumul conștient, eliminarea deșeurilor și obiectivul Zero Waste. Lucrurile se vor schimba când vom acționa!


3D Factory

Aici veți putea vedea cum funcționează o imprimantă 3D și cumpăra lucruri interesante imprimate cu aceasta. De asemenea, veți afla de ce toate acestea sunt considerate ecologice!


Inițiativa Laolaltă

Bine ați venit la colțul „În Torbă” – unul dintre proiectele Laolaltă, care promovează valori actuale precum toleranța, egalitatea, incluziunea, unitatea, conștientizarea. La standul lor veți găsi lucruri neobișnuite create de designeri locali. Amintiți-vă: fiecare achiziție este o contribuție importantă la susținerea proiectelor sociale Laolaltă!

Loc de joacă eco

Copiii pot fi lăsați la Edujoc, unde se vor distra, vor învăța și se vor afla în siguranță. Jocurile și jucăriile lor nu sunt obișnuite, ci educative, antrenante și ecologice. Acestea îi fac să gândească, să zâmbească și să socializeze! Puteți lăsa copiii și merge la târg, sau puteți să vă jucați împreună cu ei.


Schimb de cărți și zonă foto

Pentru că, consumul conștient înseamnă și schimb de cărți. Ecologic, distractiv, util și perfect pentru serile lungi de toamnă! Regulile sunt simple: aduceți X cărți și plecați cu X alte cărți. Dar fără certuri, vă rugăm.


Activitățile principale

Le-am adunat pe toate într-o imagine, pentru a o salva pe telefonul vostru și a nu rata nimic.


Pe scurt, octombrie nu este un motiv pentru plictiseală. Ia-ți prietenii și hai la Day Foială, unde îți vei crea dispoziție bună împreună cu cei mai buni producători din țară, sub muzică excelentă și miresmele îmbătătoare ale toamnei moldovenești.

Târgul va fi deschis între orele 12.00 și 20.00, iar intrarea este gratuită.

Festivalul este pet-friendly, dar fiți atenți la prietenii voștri patrupezi în locurile publice.


Acest eveniment este organizat prin intermediul Fondului de Dezvoltare Rurală 3.0, cu sprijinul programului „EU4Moldova: Comunități Locale”, finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone – Asistența Poloniei. Este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente