Cum e să lucrezi la minister? Șase tineri povestesc experiențele lor la ediția din această săptămână a show-ului intelectual „Știu că știi”

Știu că știi
Foto:Ioana Vatamanu-Mărgineanu

Ce țări din Uniunea Europeană conduc pe partea stângă? Care e cel mai popular prenume purtat de domnitorii Țării Moldovei? De ce pe stema raionului Dondușeni apar patru frunze? Sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri le poți afla în cadrul ediției din această săptămână a emisiunii „Știu că știi”. Aceasta va fi difuzată vineri, 11 octombrie, de la ora 20.00, la postul JurnalTV.

În această săptămână, participanții la emisiunea „Știu că știi” sunt șase tineri care au decis să își dedice potențialul profesional instituțiilor publice. Pe lângă răspunsurile la întrebările de cultură generală, vei afla de la Vlad, Ion, Mădălina, Mihai, Marius și Dan cum e să lucrezi într-un minister sau instituție publică în viziunea lor.

În acest episod, vei face cunoștință cu:
# Mihai Rusu – șef de secție la Ministerul Mediului;
# Dan Nicu – consultant principal la Cancelaria de Stat, Biroul politici de reintegrare;
# Marius Leonardo Caraman – fost stagiar la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării;
# Ion Mihalachi – consilier la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării;
# Madalina-Camelia Sîlnic – stagiară în programul de stagii plătite în serviciul public;
# Vlad Șeremet – angajat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Sursă: Ioana Vatamanu-Mărgineanu
Sursă: Ioana Vatamanu-Mărgineanu

În episoadele care urmează, te așteaptă alte bătălii ale minții disputate între: studenți la medicină și studenți la drept, olimpici la științe reale și olimpici la științe umane, start-uperi și actori, prezentatori de radio și prezentatori TV, dar și absolvenți ai Universității de Vârsta a Treia.

Dacă vrei să demonstrezi în fața întregii țări că știi că știi, poți completa acest formular de participare, pe care îl găsești și pe paginile de Facebook și Instagram ale emisiunii „Știu că știi”.

Emisiunea „Știu că știi” este o noutate în grila emisiunilor TV din țară, fiind un show intelectual bazat pe întrebări de cultură generală. Acest produs conceput în premieră la noi își propune să promoveze câștigul bazat pe cunoștințe, încurajând ca, indiferent de vârstă, fiecare persoană să rămână curioasă și deschisă spre îmbogățirea bagajului intelectual. 

Deși pot părea complicate la început, regulile jocului sunt foarte simple. Competiția se desfășoară între două echipe a câte trei oameni, iar întrebările din cadrul emisiunii sunt împărțite în cinci categorii, urmate de Runda Finală. Categoriile diferă de la un episod la altul, cuprinzând informații din domenii precum: literatură, istorie, biologie, muzică, cultură, geografie, științe exacte și curiozități pe aspecte internaționale și naționale.

Mai mult, și telespectatorii sunt invitați să trimită întrebările lor în format video, în cadrul categoriei „Lumea întreabă”. O pot face la adresa de mail: [email protected] sau completând acest formular. Cele mai bune întrebări vor fi premiate.

Emisiunea este difuzată în fiecare vineri, ora 20.00, cu reluare duminica, ora 9.0, și miercuri, ora 18.00, la JurnalTV.

Proiectul este realizat de OWH Studio și JurnalTV cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente