Te-ai gândit ce faci după școală? Lista evenimentelor la care să îți petreci timpul liber dacă ești elev(ă)

tineri evenimente activități
Foto:dcnglobal.net

Dacă în agenda ta de planificări se regăsesc câteva locuri libere, îți propunem să le umpli cât mai curând cu câteva evenimente. Așa cum te-am obișnuit, la fiecare început de săptămână, pregătim o listă cu activități educative la care să mergi după orele de la școală.

Atelier de artă (8 și 12 octombrie)

Pe parcursul lunii octombrie la Casa Zemstvei vor fi organizate sesiuni de pictură, în cadrul unui atelier de artă.

Îți poți aduce materialele preferate pe care le vei folosi în cadrul întâlnirilor. De asemenea, poți folosi și materiale care sunt disponibile la atelierul de artă. Sesiunile din această săptămână vor avea loc între orele 16.00 și 20.00.

Mai multe detalii citește în acest articol.

Vernisajul unei expoziții la „Lutnița” (11 octombrie)

La galeria de artă „Lutnița” va fi vernisată o expoziție a lucrărilor artiștilor Diana Cepleanu și Vasile Gorduz. Evenimentul va începe la ora 19.00.

Vor fi prezentate autoportretele Dianei Cepleanu, care „se întâlnesc” cu sculptura lui Vasile Gorduz.

Mai multe detalii citește în acest articol.

Sursă: Facebook/Lutnița

Training despre activism și procesul decizional (11-13 octombrie)

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă, alături de Consiliul Național al Tineretului din Moldova te invită la un training cu genericul „Participarea începe acolo unde te deranjează”.

În cadrul evenimentului, vei explora conceptul de participare prin intermediul metodelor de educație nonformală, vei identifica motivația și instrumentele pentru a practica activismul.

Activitățile vor dura trei zile și vor avea loc la Centrul de Tineret Botanica, situat pe bulevardul Dacia, numărul 37 din Chișinău. Mai multe informații citește în acest material.

Sursă: Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

Atelier de fotografie în natură sălbatică (12 octombrie)

Dacă ești pasionat(ă) de fotografie și natură, poți participa la un atelier de fotografie de natură sălbatică (wildlife photography) cu experții Vitalie Ajder și Silvia Ursul.

Atelierul cuprinde două componente importante:
# partea tehnică (utilizarea setărilor camerei, luminii și adaptarea la condițiile naturale din teritoriu; compoziția în fotografia de natură sălbatică);
# partea de abordare etică a animalelor (timpul și locul potrivit în fotografia diferite specii de animale, abordarea potrivită a animalelor în scop de fotografiere, abilitatea de observare și ascultare a animalelor, partea etică a fotografiei de natură sălbatică).

După atelier, vei avea ocazia să aplici tot ce ai învățat și să contribui cu lucrările tale la o expoziție publică, care va uni lucrările participanților de la atelier. Pentru a participa la atelier, trebuie să te înscrii la acest link.

Sursă: Facebook/EcoVisio

Expoziția „Scriitorii și Glebus Sainciuc”

Muzeul Național al Literaturii Române din Chișinău găzduiește o arhivă de materiale audiovizuale care aparțin scriitorilor, poeților și chiar pictorilor moldoveni. Printre aceste creații se regăsește și o colecție de desene semnate de Glebus Sainciuc, create în anii ’70-’90.

Până în data de 19 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, poți veni la o expoziție care te va ajuta să-i cunoști pe scriitori într-o manieră interactivă. Portretele scriitorilor vor fi aduse la viață prin tehnologia AR.

De asemenea, într-un spațiu separat, vei putea vedea proiecția „Bagatele”, în baza desenelor lui Glebus Sainciuc. Mai multe detalii citește aici.

Sursă: Facebook/Imago
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente