Programul „Bursele Europene pentru Jurnaliști” a dat start înregistrărilor. Cei mai buni vor merge într-o vizită la Bruxelles

jurnaliști oportunități filmare fotograf cameraman
Foto:euneighbourseast.eu

Programul „Bursele Europene pentru Jurnaliști” revine cu o nouă ediție! Oportunitatea are drept scop încurajarea și facilitarea pregătirii profesionale a jurnaliștilor din Republica Moldova care doresc să obțină o expertiză în problematica europeană. 

Grație acestor burse, participanții vor fi instruiți în diverse tematici privind Uniunea Europeană (UE), cum ar fi cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între statele membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către instituțiile de presă occidentale.

În acest an, programul include trei etape de pregătire profesională:
# un training specializat, susținut în Republica Moldova de către specialiști în relațiile dintre UE și Republica Moldova;
# o vizită de studiu timp de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii selectați la prima etapă se vor întâlni, vor discuta cu oficiali ai UE și vor vizita diverse instituții comunitare;
# un stagiu de pregătire profesională în cadrul unei organizații de presă europene pentru un finalist al programului.

Trainingul din Republica Moldova se va desfășura în perioada 25-27 octombrie. Vizita de studiu la Bruxelles va avea loc în primăvara anului 2025. 

Bursele sunt destinate jurnaliștilor moldoveni care activează în presa scrisă, audiovizuală sau online, specializați în domeniile social, politic și economic. Candidații trebuie să întrunească următoarele criterii de eligibilitate:
# experiență profesională de minimum doi ani;
# vârsta de până la 40 de ani;
# abilități de comunicare în limba engleză, cunoașterea limbii franceze constituie un avantaj.

Dosarul pentru înscriere trebuie să conțină:
# CV-ul;
# un portofoliu cu trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate.

Jurnaliștii interesați sunt îndemnați să expedieze dosarul la adresa electronică [email protected], cu mențiunea „Pentru Bursele Europene”. Termenul-limită pentru înregistrare este 17 octombrie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente