Judocanul Vadim Ghimbovschi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Judo Under-21

sportivi
Foto:Facebook/Federația de Judo a Republicii Moldova

Judocanul Vadim Ghimbovschi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Judo Under-21. Victoria sportivului a fost anunțată de către Federația de Judo a Republicii Moldova într-o postare pe Facebook.

Sportivul s-a impus în categoria de greutate de 90 de kilograme. Judocanul a repurtat patru victorii în lupta împotriva concurenților din Italia, Statele Unite ale Americii și Ucraina. În finala mică, Vadim Ghimbovschi a învins adversarul din Kazahstan, Askar Birzhanov.

Aceasta este a treia medalie cucerită de Republica Moldova la Campionatul Mondial de Judo, la această categorie de vârstă. Anterior, Victor Sterpu a intrat în posesia medaliei de bronz în anul 2019, iar Mihail Latîșev a cucerit medalia de aur în anul 2022.

Campionatul Mondial de Judo pentru tineret s-a desfășurat în orașul Dușanbe din Tadjikistan. Evenimentul a întrunit 531 de sportivi din 67 de țări.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente