Expoziție inedită în cadrul Moldovan Brands Runway: veți putea admira obiecte din cultura antică transformate în artă contemporană

24_resonances–9

La șase luni după premiera expoziției Resonances în Germania, aceasta va fi prezentată într-un nou context, la Moldovan Brands Runway (MBR), în perioada  4-5 octombrie. În cadrul expoziției multimedia, vizitatorii vor putea admira obiecte din cultura antică transformate în artă contemporană, iar jocul de sunete și imagini vor crea o atmosferă unică. Persoanele care au bilete la MBR vor putea vizita gratuit expoziția, iar restul se pot înregistra pe pagina oficială a evenimentului.

Această expoziție explorează conceptul de rezonanță – atât ca fenomen fizic, cât și ca expresie metaforică a conexiunii umane. Expoziția îmbină diverse discipline artistice – ceramică, elemente vizuale și sunet – pentru a crea o experiență captivantă. 

Proiectul „Resonances” a reușit să depășească spațiul expozițional pătrunzând în lumea modei, colaborarea dintre artiști generând noi proiecte: o serie de bijuterii din argint create de Victoria Tonu; fotografiile realizate de Victoria Viprada au stat la baza modelelor textile dintr-o nouă colecție a Juliei Allert; în vreme ce elemente ceramice ale Valentinei Arcadia devenit puncte centrale pentru cercetări ulterioare ale actualei colecții

Artistele invită toți doritorii să fie absorbiți de procesul de transformare a arhetipurilor, unde rezistența materială a formelor antice se ciocnește cu natura tehnologiilor moderne.

Expoziția implică mai multe părți de interacțiune. De pe o parte, Valentina Arcadi și Victoria Tonu ne oferă posibilitatea să călătorim în timp. Lucrările lor reprezintă o sinteză a trecutului și prezentului, moliciunea și duritatea, unde porozitatea argilei se combină cu lustruirea metalelor prețioase.

Victoria Viprada, în schimb, explorează tema rezonanței prin fotografie și instalație. Lucrările ei abordează corporalitatea, granițele în care organicul trece la anorganic, unde corpul devine parte a spațiului și simultan se pierde în structuri abstracte. Interacțiunea dintre corp, peisaje și structuri metalice duce la crearea unei noi realități sintetice, în care identitatea însăși își pierde stabilitatea.

Vizitatorii vor putea admira și instalația audiovizuală. Obiectele reale se întâlnesc cu reflexiile lor virtuale, ceramica interacționează cu elemente digitale creând un efect care ar putea fi numit „blur timp”. În acest joc de sunet și imagine, trecutul și prezentul se contopesc într-un tot unitar.

Expoziția Resonances, care va bucura vizitatorii cu lucrările a patru artiști moldoveni – Victoria Viprada (fotografie), Valentina Arcadi (ceramică), Victoria Tonu (bijuterii) și Karen Grigorean (multimedia) –, va fi expusă în cadrul Moldovan Brands Runway la Mediacor.

Expoziția va fi deschisă publicului în zilele de 4 și 5 octombrie, între orele 16.00 și 21.00.

Mai multe informații, aici: RESONANCES EXHIBITION | EVENT | MBR AW24/25 (moldovanbrandsrunway.com) și aici RESONANCES multimedia exhibition | Facebook.


Această activitate este susținută de USAID, Suedia și Marea Britanie, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente