În zilele de 5 și 6 octombrie 2024, zeci de mii de persoane din aproape 200 de țări se vor alătura celui mai mare hackathon spațial – NASA Space Apps Challenge 2024. Printre țările care vor găzdui evenimentul, în acest an se află și Republica Moldova. Astfel, AI în Acțiune invită tinerii pasionați de tehnologie și spațiu să se alăture timp de 48 de ore hackathon-ului.
Ce este NASA Space Apps Challenge
NASA Space Apps Challenge este un hackathon global de 48 de ore organizat de NASA, care adună mii de participanți din întreaga lume pentru a rezolva provocări legate de Pământ și spațiu. Fiind în echipe, participanții folosesc datele oferite de NASA pentru a dezvolta soluții inovatoare în diverse domenii, precum mediul, tehnologia spațială, schimbările climatice și explorarea spațială.
Scopul acestui eveniment este de a stimula creativitatea și de a promova colaborarea internațională în vederea găsirii de soluții pentru problemele noastre globale.
La eveniment pot participa:
# studenți și elevi interesați de știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM);
# profesioniști din domenii precum inginerie, IT, design și științe;
# cercetători și oameni de știință;
# programatori și dezvoltatori de software;
# entuziaști ai spațiului și explorării care vor să colaboreze la rezolvarea provocărilor.
NASA Space Apps Challenge la UTM
Dacă îți pare curios evenimentul, ai posibilitatea să te alături lui chiar în Chișinău, la UTM (Strada Studenților 7). Tema din acest an este „The Sun Touches Everything“, iar participarea este gratuită. Evenimentul este organizat de IA în Acțiune.
Fie că veți crea o aplicație, un joc sau un concept tehnic, imaginația este singurul lucru care vă desparte de modul în care veți aborda tema propusă. Proiectele vor fi apreciate după impactul pe care îl pot aduce, relevanța și creativitatea soluțiilor. Nu în ultimul rând, prezentarea și încrederea pe care o aveți în munca voastră vă pot face remarcabili.
IA în Acțiune, organizatorii evenimentului de la UTM
Dacă nu ai o echipă, nu e o problemă. Organizatorii te vor ajuta să ți-o găsești. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe site-ul oficial SPACE APPS Challenge din Chișinău.