Elevii de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” și Liceul Teoretic „Orizont” vor concura la un campionat de șah

șah dame
Foto:VD Photography

Senatul „Utopia” al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” organizează un campionat de șah împreună cu Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Durlești. Evenimentul va avea loc în data de 30 septembrie, ora 15.30, la Liceul „Orizont”. 

Scopul campionatului este de a dezvolta gândirea strategică și abilitățile cognitive ale participanților, de a stimula competiția sănătoasă și fairplayul, de a încuraja socializarea și colaborarea între elevi.

Câte cinci elevi din fiecare liceu vor juca trei meciuri rapide de câte 15 minute. La eveniment va fi prezent unul dintre cei mai cunoscuți șahiști din Republica Moldova, Veaceslav Slovineanu, care ne-a reprezentat țara la numeroase competiții, atât naționale, cât și internaționale. Acesta va seta un exemplu pentru tinerii pasionați de șah, motivându-i să continue să vadă frumusețea acestui sport.

Evenimentul urmărește popularizarea șahului în școli și promovarea beneficiile sale pentru gândirea strategică. Elevii din cele două instituții vor avea oportunitatea de a-și testa și îmbunătăți abilitățile într-un cadru competitiv.

Sunt așteptați toți doritorii și pasionații de șah, indiferent dacă sunt începători sau jucători experimentați.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente