Lucrătorii de tineret pot merge la Strasbourg pentru a învăța despre educația pentru pace în cadrul unui curs de formare

tineri profesioniști eveniment curs oportunități
Foto:Consiliul Europei

Departamentul de Tineret al Consiliului Europei organizează un curs de formare pentru educatori, activiști, lucrători de tineret și pentru alți tineri profesioniști din domeniul educației. Cursul „Educație pentru pace și transformarea conflictelor cu tinerii” se va desfășura în perioada 2-7 decembrie, la Centrul European de Tineret din orașul Strasbourg.

Cursul își propune să susțină tinerii, organizațiile și comunitățile lor, precum și pe cei care lucrează cu aceștia, pentru a facilita educația non-formală pentru pace și transformarea conflictelor.

În timpul cursului de formare, participanții vor dobândi cunoștințe despre:
# standardele internaționale privind educația pentru pace și transformarea conflictelor;
# abordări ale educației pentru pace și ale transformării conflictelor, în special cele care se concentrează pe dezvoltarea
unei culturi a păcii și a drepturilor omului;
# schimbul de strategii pentru sprijinirea tinerilor;
# cum să lucreze cu o abordare interculturală.

Profilul participanților

# Angajat activ în pregătirea și facilitarea activității educaționale privind pacea și/sau transformarea conflictului în cadrul unei organizații sau într-un context de muncă pentru tineret.
# Candidații au experiență și intenționează să distribuie cunoștințele și abilitățile pe care le dobândesc în cursul de formare pentru un grup mai larg de educatori sau colegi.
# Participanții sunt interesați să-și îmbunătățească activitatea educațională cu tinerii.
# Se pot înscrie tinerii profesioniști din domeniul educației sau experți interesați de introducerea metodologiilor de învățare non-formală în activitățile de educație pentru pace și de transformare a conflictelor cu tinerii.

De asemenea, candidații trebuie să întrunească următoarele criterii de eligibilitate:
# sunt rezidenți într-o țară semnatară a Convenției Culturale Europene (Republica Moldova face parte din lista țărilor semnatare);
# au între 18 și 30 de ani;
# se angajează să participe pe toată durata cursului la toate activitățile din cadrul programului;
# sunt capabili să lucreze în limba engleză;
# sunt motivați să-și dezvolte competențele în educația pentru pace și transformarea conflictelor;
# fac parte dintr-o organizație sau instituție de tineret în cadrul căreia aceștia pot acționa ca multiplicatori ai educației pentru pace și a transformării conflictelor.

Cheltuielile pentru cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatori. De asemenea, costurile pentru călătorie vor fi rambursate. Tinerii interesați sunt îndemnați să acceseze această pagină pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 6 octombrie, ora 23.59. Taxa de înscriere constituie 60 de euro.

Candidații vor prezenta și o scrisoare de recomandare din partea organizației din care fac parte. Tinerii vor fi anunțați despre rezultatele finale până pe 15 octombrie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente