Te-ai gândit cum vei petrece timpul liber săptămâna viitoare? Câteva evenimente la care să mergi în perioada 23-29 septembrie

evenimente
Foto:Facebook/Agropensiunea „Bostaniada”

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, vizitezi o expoziție sau mergi la un concert. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 23 – 29 septembrie.

#1. Clubul de carte carte Diez-Librăriile Cartier

„Copilăria lui Kaspar Hauser” este un roman de maturizare care include 12 povestiri ale aceluiași narator. Este un colaj al amintirilor din copilăria optzecistă și tinerețea anilor 2000 ce surprinde elementele definitorii ale României din această perioadă, cât și parcursul spiritual și profesional al lui Bobiță-Bogdan, personajul principal și eul narativ.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie la ora 13.00. Clubul de carte va avea loc la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126.  

Sursă: Facebook/Librariile CARTIER

#2. Festivalul Street Food Chișinău

În perioada 27-29 septembrie, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” se va transforma într-un hub vibrant de arome, sunete și distracție. Organizatorii îți promit o experiență culinară și muzicală de neuitat. Printre artiștii prezenți se numără Mark Stam, trupa Lemonique și Cristian Porcari.

Evenimentul va începe la ora 11.00. Intrarea este liberă.

Sursă: Facebook/iTicket

#3. FILIT Chișinău

Cea de-a doua ediție FILIT Chișinău (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), cel mai mare festival de acest gen din sud-estul Europei, revine! Evenimentul va reuni prozatori, poeți, traducători și jurnaliști din țară și din străinătate.  

Evenimentul se va desfășura în perioada 26-29 septembrie. Mai multe detalii despre programul festivalului vezi aici.

Sursă: filit.md

#4. Expoziție de automobile clasice și retro

Expoziția reunește mașini construite cu cel puțin 40 de ani în urmă. Vizitatorii vor avea ocazia să admire modele legendare precum Rolls Royce 1978, FORD Mustang 1968, ZAZ 969, GAZ 11, Volga Gaz 21, VAZ 2103 și multe alte vehicule emblematice.

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-29 septembrie cu începere de la ora 10.00. Colecția de mașini va fi expusă în fața centrului comercial Shopping MallDova, situat pe strada Arborilor 21 din Chișinău. Intrarea este gratuită.

Sursă: Facebook/Shopping MallDova

#5. Lansare de carte

Profesorul Giovanni Magliocco descrie cartea „Panteră neagră am fost cândva” de Ruxandra Cesereanu astfel: „Cuvântul său nu este doar o oglindă deformată unde putem întrezări reflectate terorile, limitele și lipsurile umane, ci și un bisturiu care poate răni dar, în același timp, răscumpăra și vindeca”.

Evenimentul se va desfășura marți, 24 septembrie cu începere de la ora 18.15. Lansarea de carte va avea loc la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126.

Sursă: Facebook/Librariile CARTIER

#6. Concertul trupei SNAILS

Trupa SNAILS lansează o nouă piesă – Dorul. În acest context, membrii formației organizează un concert cu invitați speciali și alte surprize.

Evenimentul se va desfășura vineri, 27 septembrie cu începere de la ora 19.00. Concertul va avea loc la centrul artistic Artcor, situat pe strada 31 August 1989 137 din capitală. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 300 de lei. Copiii până la 11 ani intră gratuit.

Sursă: Facebook/Snails

#7. Târgul Meșterilor Populari

La târg vor participa meșteri populari din diverse domenii: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri care împletesc fibre vegetale, precum și cei care confecționează salbe și instrumente muzicale. Vizitatorii vor avea ocazia să urmărească un program artistic susținut de interpreții naționali.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie cu începere de la ora 10.00. Târgul va avea loc la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, situat pe strada Mihail Kogălniceanu 82 din Chișinău.

Sursă: Facebook/Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

#8. Spectacolul „Căldură în noiembrie”

Un spectacol despre dragoste, trădare și prietenie. Alex, un medic american, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat. El o întâlnește pe fosta sa iubită, Elena. Din dialogul lor aflăm despre împrejurările în care cei doi s-au iubit și s-au despărțit, despre calvarul prin care a trecut Elena și despre acel preț pe care l-a plătit pentru fuga lui Alex.

Evenimentul se va desfășura duminică, 29 septembrie, la Teatrul Național „Eugène Ionesco” din capitală. Piesa de teatru începe la ora 17.30. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 120 și 600 de lei.

Sursă: Facebook/Teatrul Național „Eugène Ionesco”

#9. Dezbaterea Națională a Tinerilor

Vineri, 27 septembrie, ești invitat(ă) să participi la Dezbaterea Națională a Tinerilor – un eveniment dedicat discutării rolului tinerilor în viitorul european al Republicii Moldova. În cadrul dezbaterii, tineri reprezentanți ai aripilor de tineret ale principalelor partide politice din țară vor avea o platformă pentru a-și expune viziunea și propunerile privind modificările constituționale, fie că susțin integrarea europeană a Moldovei sau nu.

Evenimentul va începe la ora 14.30. Cei interesați sunt îndemnați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenu-limită pentru înscriere este 25 septembrie.

Sursă: Facebook/Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova

#10. Festivalul Bostaniada

Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada revine în zilele de 28 și 29 septembrie la Agropensiunea „Bostaniada”. Doritorii de a petrece timpul în natură, cu familia și prietenii sunt așteptați să trăiască noi experiențe și să se detașeze de rutină.

Organizatorii pregătesc activități pentru copii și adulți, o expoziție colorată de bostani, târg cu lucrări artizanale și producție autohtonă, gastronomie, concursuri, tombolă și un program artistic cu masterclassuri, show-uri și muzică bună. Programul integral al festivalul îl puteți vedea aici. Prețul biletului de acces costă 200 lei și poate fi achiziționat la intrare. Copiii până la 14 ani au acces gratuit.

Sursă: Facebook/Agropensiunea „Bostaniada”

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente