Toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic „Aristotel” din Chișinău. 20 de elevi au fost internați la spital

ambulanta
Foto:foto simbol - #diez

La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău a avut loc un caz de toxiinfecție alimentară în grup. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală, iar 20 dintre elevi au fost internați în spital.

„65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. Majoritatea elevilor au fost depistați activ. În prezent, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul liceului la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar șase copii la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare”, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează că starea copiilor și a angajatului liceului internați în cele două instituții medicale este satisfăcătoare, iar a celui din reanimare – gravă, dar stabilă.

„Conform rezultatelor anchetei epidemiologice, s-a stabilit că primele semne de boală printre elevii afectați (slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră 37,1-39,6℃, vomă și diaree) au apărut pe data de 17 septembrie 2024, începând cu ora 15.00. O parte dintre elevi care prezentau semne de boală diareică acută au plecat la domiciliu însoțiți de părinți”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi din diferite teritorii administrative ale Republicii Moldova, repartizați în XII clase liceale, iar în cămin locuiesc 132 de elevi.

Ministerul Sănătății comunică faptul că ancheta epidemiologică inițiată este în derulare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente