Vrei să înțelegi cum funcționează procesul electoral? Participă la o simulare și învață despre importanța participării la vot

tineri vot alegeri
Foto:United Nations Development Programme

Ești tânăr(ă) și vrei să înțelegi mai bine cum funcționează procesul electoral? Îți dorești să te implici activ în comunitatea ta și să faci o diferență? Dacă răspunsul la aceste întrebări este „da”, atunci oportunitatea despre care îți relatăm în continuare este pentru tine.

Centrul Municipal de Tineret Botanica organizează un eveniment dedicat tinerilor, unde vei învăța despre importanța participării la vot și vei experimenta acest proces printr-un joc de simulare captivant. Pentru a participa, trebuie să ai între 14 și 22 de ani.

Ce vei face:
# vei participa la un joc de simulare care te va ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează procesul electoral și de ce trebuie să participi;
# vei afla de ce este important să votezi și cum poți influența deciziile politice;
# vei analiza valorile și emoțiile legate de participare;
# vei conștientiza importanța implicării civice.

Activitățile vor dura două zile, în perioada 23-24 septembrie. Evenimentul va avea loc la Centrul Municipal de Tineret Botanica, situat pe bulevardul Dacia 37 din Chișinău.

Pentru a te înregistra, organizatorii te îndeamnă să completezi acest formular.

Această acțiune de follow-up este realizată de către participantul Abumani Mohammad Alkasem ca activitate în cadrul proiectului „Engaging Youth in Moldova’s EU Referendum 2024”, susținut de DUF – the Danish Youth Council și IMS – International Media Support, și implementat de CNTM – Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Silba – Initiative for Dialogue and Democracy și Diez.md.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente