Upcelerator, ediția Orange Digital Center, lansează prima ediție de start-upuri tech cu integrarea AI

1

Upcelerator este un accelerator regional, remote, în limba engleză, destinat start-upurilor tech aflate la etapa de idee. Acestea oferă antreprenorilor resursele necesare pentru dezvoltarea soluțiilor tehnologice inovatoare. Programul durează trei luni și include 12 module, acces la peste 35 mentori locali și internaționali și mai mult de 100 de ore de mentorat personalizat.

În această ediție, actuali și viitori fondatorii vor lucra la idei de start-upuri tech, care integrează inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) pentru a rezolva probleme globale. Programul a atras peste 150 de aplicări, dintre care doar 85 de idei au fost selectate pentru etapa „Bootcamp de lansare”, 70% dintre acestea integrând deja soluții AI.

Lansarea oficială și etapa de bootcamp au avut loc pe 14 septembrie 2024, în format hibrid, cu participanți conectați online din țări precum Elveția, Franța, India, Nigeria, Țările de Jos, Regatul Unit, România, Statele Unite și Moldova, precum și prezenți fizic în cadrul Orange kITchen. 

În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să cunoască organizatorii și partenerii, să-şi redefinească ideile de startup și să beneficieze de 8 ore de învățare, muncă intensă și networking. Au beneficiat de mentorat și au avut oportunitatea de a interacționa cu alţi fondatori de startup-uri tech, experți în inovație și inteligență artificială.

„Introduction in tech scalable startups”, Emil Chichioi, fondator și CEO Bloomcoding

Fondatori debutanți au participat la două training-uri și un workshop tematic. Emil Chichioi, fondator și CEO Bloomcoding, le-a oferit perspective esențiale despre fundamentele start-upurilor scalabile. 

„AI & ML – trends and tools”, Vladimir Stojoc, CEO Sigmoid

De asemenea, au discutat cu Vladimir Stojoc, CEO Sigmoid, care a împărtășit cele mai recente tendințe și instrumente din domeniul AI și Machine Learning. 

„Killing Your Startup Idea in 90 Minutes”, Nick Himowicz, Innovation Expert

În plus, workshopul „Killing Your Startup Idea in 90 Minutes”, condus de Nick Himowicz, expert în inovație, i-a ajutat pe participanți să evalueze critic ideile de startup și să identifice modalități de îmbunătățire.

Start-upurile din această ediție vor dezvolta soluții tehnologice cu integrarea inteligenței artificiale în domenii diverse, precum sport și lifestyle, alimentație, educație, sănătate, tehnologie, imobiliare, călătorii și finanțe. 

Iar în perioada 17 septembrie – 26 noiembrie, participanții vor urma acceleratorul în format remote. Aceștia se vor conecta în sesiuni live, workshopuri și ore de mentorat pentru validarea și lansarea produsului minim viabil, beneficiind de resurse educaționale și feedback din partea comunității antreprenoriale globale.

Dacă ești pasionat(ă) de tehnologie și inovații, poți urmări progresul participanților în această ediție a acceleratorului Upcelerator pe rețelele de socializare ale programului: Facebook, Instagram, LinkedIn.

Upcelerator este un accelerator pentru startup-uri în faza incipientă, organizat de Dreamups și Orange Digital Center, cu implementarea expertizei organizației Sigmoid, cu suportul Agenției Naționale pentru Tineret în cadrul Programului anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2024, totodată susținut prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, cu suportul Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, și sprijinul comunității de investitori „Mozaic”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente