10 locații din Moldova pe care să le vizitezi toamna aceasta

iagorlac
Foto:Facebook/Roman Friptuleac

Toamna este momentul perfect pentru a călători în cele mai frumoase și unice locuri din țară. Fie că vorbim despre mănăstiri pitorești, pensiuni, peșteri misterioase, fie despre vinării, există multe locuri în Moldova care merită a fi descoperite în această perioadă a anului. Astfel, dacă nu știți ce să mai vedeți în următoarele câteva weekenduri, am adunat 10 locații tocmai bune de vizitat până la sfârșitul acestui an, potrivit ru.diez.md.

Vedere asupra Nistrului

Râul Nistru este o comoară națională. În satul Mărcăuți, raionul Dubăsari, există o priveliște minunată a acestuia, care devine și mai frumoasă toamna. Când frunzele copacilor și iarba devin aurii, e de-o dragoste să admiri apa albastră.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: #diez

Râpa lui Bechir

Râpa lui Bechir sau „Bechirov Iar” este un monument al naturii situat la sud de raionul Soroca. În stâncile abrupte ale acestuia se află schitul rupestru Bechir, considerat o peșteră-biserică. E amplasat la o înălțime de 12-14 metri pe o stâncă verticală de calcar și este format dintr-o încăpere mică, ornamentată cu elemente constructive cioplite în piatră.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: rtraveler.ru

Conacul lui Manuc Bei

Conacul lui Manuc Bei este amplasat în orașul Hâncești și include mai multe edificii, inclusiv Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare și Turnul de veghe. Palatul este conceput în spiritul clasicismului francez, iar pereții interiori ai terasei sunt decorați cu fresce frumoase.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: #diez

Naslavcea

Toamna, pădurile și câmpurile din jurul satului Naslavcea (raionul Ocnița) sunt acoperite cu nuanțe strălucitoare de auriu, portocaliu și roșu, ceea ce creează priveliști uimitoare. Astfel, cel mai nordic punct al Moldovei devine o locație perfectă de explorat.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: hikeme.club

Asconi Winery

Vinăria Asconi este situată la 35 de kilometri de capitală, în satul Puhoi. Se mândrește cu o colecție impresionantă de vinuri: 60 000 de sticle. Dintre acestea, mai mult de jumătate datează din anii ’90. Totodată, producția vinăriei este prezentă pe cinci continente, acoperind peste 25 de piețe internaționale, inclusiv SUA, China, Tanzania și Australia.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: visit.chisinau.md

Moara de vânt din Gaidar

Moara de vânt din Gaidar a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este în întregime din lemn, inclusiv mecanismele care prelucrează cerealele. Asemenea mori mai sunt patru în toată Moldova, iar dintre acestea doar cea din Gaidar este în stare bună. Unicitatea ei constă în faptul că o singură persoană poate gestiona toate procesele.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: Facebook/European Union in the Republic of Moldova

Cel mai mare butoi din Moldova

Cel mai mare butoi din Moldova se află în Scoreni, Strășeni. Acesta are 11 metri în înălțime, opt metri în lățime și 250 000 de litri ca volum. În interiorul polobocului și-a găsit locul Complexul Muzeistic al satului. Acesta include o sală de expoziții și de degustare a vinurilor/diferitelor produse locale. Momentan, butoiul este simbolul satului Scoreni.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: Facebook/Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova

Rezervația Naturală „Iagorlâc”

Rezervația se află în raionul Dubăsari, la gura râului Iagorlâc pe malul stâng al Nistrului. Pe teritoriul rezervației sunt înregistrate 719 specii de plante, dintre care 50 de specii sunt rare. Totodată, aici trăiesc 29 de specii de animale și pot fi văzute: căprioara, mistrețul, jderul de piatră, vulpea, câinile-raton, castorul european și hermina.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: Facebook/Roman Friptuleac

Kazak Club

Kazak Club este un complex de hipism și agroturism situat la șapte kilometri distanță de vinăria Cricova și la 11 kilometri de lacul Ghidighici. Pensiunea dispune de două restaurante, un hotel, o sală de conferințe, un conac și un hipodrom cu opt cai de rasă. Vizitatorii pensiunii au posibilitatea de a se plimba pe cai sau chiar să ia lecții de hipism.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: Facebook/Kazak Club

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”

Biserica datează din secolul al XVIII-lea și este considerată un monument istoric unic în Republica Moldova. Aceasta este semiîngropată, fapt explicat printr-o legendă ajunsă la noi de pe timpul administrației tătare din zonă. Se zice că tătarii au admis construcția unei biserici creștine cu condiția ca ea să nu depășească în înălțime un ostaș pe cal.

Aici găsiți coordonatele locației.

Sursă: Facebook/Ministerul Culturii al Republicii Moldova
Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente