A fost lansat programul Women Accelerator „She’s Next”. Participantele pot câștiga un grant de 5 000 de euro pentru a-și dezvolta afacerile

She next XY
Foto:Women Accelerator „She's Next”

Pe 10 septembrie a avut loc ceremonia de lansare a celei de-a doua ediții a acceleratorului de afaceri dedicat femeilor „She’s Next”. Cele 21 de femei antreprenoare selectate în cadrul programului, care va avea o durată de trei luni, vor lupta pentru un grant de 5 000 de euro care le va ajuta să-și dezvolte afacerea.

Scopul programului este de a susține femeile antreprenoare din Moldova, ajutând cele mai talentate și inovatoare antreprenoare din țară să-și dubleze veniturile din afaceri în decurs a trei luni de program. Acceleratorul se adresează femeilor antreprenoare cu afaceri mici, care au un venit lunar între 1 000 și 5 000 de euro și doresc să-și extindă prezența atât la nivel regional, cât și internațional.

Pe durata programului de accelerare „She’s Next”, antreprenoarele vor participa la 15 ateliere offline și 1 atelier online, precum și la patru discuții inspiraționale și trei webinare Visa, abordând subiecte relevante pentru antreprenoare, precum vânzările, marketingul pe social media, contabilitatea afacerilor, fidelizarea clienților și altele. De asemenea, participantele vor beneficia de sesiuni de mentorat individual cu femei de afaceri de succes din Moldova, vor avea acces la soluții digitale, vor face parte dintr-o comunitate de antreprenoare cu viziuni similare și vor avea ocazia să participe la evenimentul de networking Business Speed Dating. În plus, participantele vor primi oferte speciale personalizate pentru nevoile specifice companiilor mici din partea partenerilor Visa și maib.

Programul de accelerare „She’s Next” se va încheia cu Demo Day, un eveniment în care echipele de start-upuri își vor prezenta reușitele și vor participa în competiția pentru un grant de dezvoltare a afacerii în valoare de 5 000 de euro, oferit de Visa și maib.

În total, 21 de antreprenoare au fost selectate cu rigurozitate pentru a participa la programul de accelerare. Au aplicat peste o sută de femei antreprenoare din Moldova și 35 au fost invitate la un eveniment de preselecție, unde șapte mentore au selectat câte trei afaceri fiecare, pentru a le ghida pe durata programului de accelerare din septembrie până în decembrie 2024.

Programul de accelerare „She’s Next” este implementat de XY Partners, cu sprijinul EFSE și al inițiativei globale She’s Next Empowered by Visa, în parteneriat cu maib.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente