Paul Bran – economist, profesor universitar, manager al învățământului superior în domeniu, primul rector al ASEM

1-4

Personalitate marcantă al învățământului economic, primul rector al ASEM, PAUL BRAN (13 septembrie 1940 – 26 iulie 2006), căruia i-a revenit măreața misiune de a fonda Academia de Studii Economice din Moldova şi a contribui la reforma economică din Republica Moldova, ar fi împlinit astăzi 84 de ani.

În prefața publicației „Paul Bran – personalitate marcantă a științei românești: la 80 de ani de la naşterea marelui economist”, Grigore BELOSTECINIC, dr. hab., prof. univ., acad., menționa: „Pe parcursul întregii sale cariere, Paul Bran a fost stimat şi apreciat de generațiile succesive de studenţi şi profesori. Prelegerile sale de curs depăşeau un anumit stil de desfăşurare, deoarece informaţia punctuală, specifică fiecărei prelegeri, era consistent dublată de exemple din gândirea şi experienţa personală. Discursurile pe care le susţinea în afara activităţilor didactice propriu-zise erau întotdeauna, profunde, de mare conţinut, captivante”.

Paul Bran și-a adus o contribuţie aparte la dezvoltarea și modernizarea Bibliotecii Ştiinţifice a ASEM, punând baza unei colecţii impunătoare de documente din domeniul științelor economice, în special, în limba română, şi a unui sistem informatizat de gestiune a bibliotecii. Astăzi, în semn de înaltă apreciere și recunoștință, una din cele mai frumoase și dotate săli de lectură a Bibliotecii Științifice a ASEM îi poartă numele.

Profesorul Paul Bran va rămâne pentru totdeauna în istoria Academiei de Studii Economice din Moldova, în sufletele şi inimile celor care l-au cunoscut.

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente