Codul portocaliu de instabilitate atmosferică a fost prelungit. Se va resimți în toată țara

cod-galben-de-ploi-1024×539-1280×720-1623770277m7ibf30
Foto:Shutterstock

Un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică a fost prognozat de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Acesta se va resimți pe tot teritoriul Republicii Moldova și va fi valabil până luni, 16 septembrie, ora 5.0.

În intervalul menționat se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale (cantități de apă de 50-60 l/m²). Totodată, se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În contextul precipitațiilor căzute pe 14 septembrie și al celor prognozate, riscul de inundații continue crește, iar în anumite zone se poate intensifica.

Sursă: Telegram/Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Ce reprezintă un cod portocaliu? Condiţiile meteorologice prezintă pericol real. Sunt prognozate fenomene periculoase cu intensitate mare (vijelie, averse, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, risc de inundaţii etc.), care pot influenţa negativ activităţile socio-economice şi pot cauza daune materiale şi victime omeneşti.

Pentru a preveni eventuale incidente, se recomandă evitarea arborilor bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia. În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii municipiului Chișinău sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente