Din cauza precipitațiilor abundente, circulația troleibuzelor și autobuzelor din Chișinău va fi suspendată

ploaie inundații
Foto:Facebook/Regia Transport Electric Chișinău

Pe mai multe străzi din capitală se circulă cu dificultate din cauza ploilor abundente. În acest sens, circulația troleibuzelor și autobuzelor din Chișinău va fi temporar suspendată pentru siguranța călătorilor și a personalului.

Informația a fost confirmată de către Regia Transport Electric Chișinău într-o postare publicată pe Facebook. Autoritățile municipale vor reveni cu informații actualizate de îndată ce condițiile meteorologice permit reluarea circulației.

Amintim că pe întreg teritoriul țării a fost emis cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Mai multe trasee din Republica Moldova sunt blocate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Specialiștii recomandă cetățenilor următoarele măsuri de siguranță:
# în caz de vânt puternic și ploi abundente, ar trebui să vă adăpostiți în mod de urgență într-o clădire sau într-o mașină îndepărtată de firele electrice și copaci, care pot cădea peste autovehicul;
# evitați aflarea înainte de furtună, în timpul, dar și după aceasta sub clădiri și instalații înalte, cum ar fi piloni, turnuri, stâlpi și arbori înalți;
# nu atingeți sau nu călcați cablurile căzute la pământ;
# gestionarii bazinelor acvatice sunt îndemnați să monitorizeze lacurile, iar în caz de necesitate să coboare nivelul acestora în vederea evitării inundațiilor;
# deconectați aparatele și utilajele electrice;
# închideți bine geamurile și ușile casei;
# nu atingeți caloriferele și alte obiecte metalice, deoarece acestea conduc foarte bine curentul electric.

De asemenea, IGSU precizează că o atenție deosebită trebuie acordată și minorilor, astfel părinții sau cei care au în grijă copii sunt rugați să nu-i lase de unii singuri acasă și să-i supravegheze în permanență pentru a evita situațiile periculoase.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii municipiului Chișinău sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, la unul dintre numerele de telefon +37322222267 sau +37322222604 ori să sune la numărul unic de urgență 112.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente