A fost numită o persoană nouă în funcția de ambasador al Federației Ruse în Moldova

Oleg-Ozerov
Foto:arise.tv

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a emis un decret prin care l-a numit pe Oleg Ozerov în funcția de ambasador al Federației Ruse în Moldova. Ambasadorul de până acum a fost rechemat.

Președintele rus a semnat acordul în data de 10 septembrie 2024. Motivul nu a fost anunțat. Până acum, ambasador a fost Oleg Vasnețov.

Hotărările pot fi văzute mai jos.

Oleg Ozerov a început cariera sa diplomatică în 1981 și a ocupat diverse funcții atât în cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, cât și în străinătate. Între 2010 și 2017, a fost ambasador în Arabia Saudită. Din mai 2020 până în prezent, el îndeplinește funcția de șef al Secretariatului Forumului de Parteneriat Rusia-Africa.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente