Ești student(ă) în România? Cinci festivaluri la care să mergi în utimele zile de vacanță

BeFunky-collage (46)

Numărătoarea inversă a început! A rămas mai puțin de o lună până la începerea anului universitar în România. Dacă încă nu știi cum să îți petreci ultimele zile de vacanță, îți propunem cinci evenimente care ar putea să-ți capteze atenția. Indiferent dacă ești pasionat(ă) de muzică, teatru, podcasting sau gastronomie sau ești în căutarea unui motiv în plus să explorezi Timișoara, București, Craiova, Alba Iulia sau Constanța, acum ai ocazia perfectă să o faci înainte de a începe noul an academic.

Street Food Festival la Timișoara

Street Food Festival Timișoara 2024 este un eveniment culinar care aduce în centrul orașului o explozie de arome și gusturi din întreaga lume. Într-o atmosferă plină de energie, festivalul reunește cele mai bune food truck-uri, standuri de mâncare și bucătari talentați care pregătesc preparate delicioase, de la burgeri suculenți și taco-uri picante, până la deserturi rafinate. Pe lângă experiențele gastronomice, vizitatorii se vor bucura de muzică live, activități interactive și zone speciale de relaxare.
Festivalul va avea loc în perioada 5-8 septembrie 2024.
Accesul la eveniment este gratuit, iar programul poate fi consultat aici.

Sursă: zilesinopti.ro

Craiova Jazz Festival

Craiova Jazz Festival 2024 adună anual zeci de tineri pasionați de muzică. Anul acesta, evenimentele din cadrul festivalului se vor desfășura în parcul „Nicolae Romanescu”, la filarmonica „Oltenia” și la Muzeul de Artă din Craiova. Din program fac parte concerte susținute de Cico’s Jazz Orchestra împreună cu Oltenia Big Band, dar și alți soliști.
Festivalul va avea loc în perioada 5-8 septembrie.
Biletele la eveniment pot fi achiziționate de aici.

Sursă: discoverdolj.ro

Rovegan Festival la București

Rovegan Festival 2024 este un eveniment dedicat alimentației vegane. În cadrul festivalului veți putea urmări demonstrații sportive realizate de Federația de Lupte și Federația de Scrimă. De asemenea, vor fi organizate ateliere pentru copii și demonstrații live de gătit.
Pe lângă mâncarea vegană, la eveniment veți putea gusta sucuri naturale, vinuri românești și bere la draft.
Rovegan Festival va avea loc în perioada 13-15 septembrie la Palatul Parlamentului din București, iar biletele pot fi achiziționate de aici.

Sursă: roveganfestival.ro

Festivalul Internațional de Teatru de Tineret APOLLO la Alba Iulia

În perioada 12-16 septembrie 2024 la Alba Iulia va avea loc de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru APOLLO. Ediția este una aniversară și va reuni anul acesta 67 de artiști, 11 trupe, companii de teatru private, independente și teatre instituționalizate din opt țări: Spania, Italia, Croația, Bulgaria, Tunisia, India, Republica Moldova și România.
Festivalul este dedicat tinerilor pasionați de teatru și va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Muzeul Principia, unde vizitatorii vor putea urmări 14 spectacole de teatru.
Accesul la eveniment este gratuit.

Sursă: zilesinopti.ro

Orizont Sonor la Constanța

Orizont Sonor 2024 va avea loc în două etape: prima – o serie de workshopuri de mediere, alfabetizare media și profesionalizare, urmată de o a doua – un festival care pune în lumină proiecte de podcast radio și de creație sonoră. Evenimentul va reuni producători de radio, autori de podcasturi, creatori de sunet, jurnaliști și cercetători din Bulgaria, Franța, Georgia, Germania, România, Turcia și Ucraina.
Festivalul va avea loc în perioada 19-21 septembrie la Constanța.
Accesul la activitățile care vor fi organizate în cadrul festivalului este gratuit.

Sursă: zilesinopti.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente