Moldovenii din Londra sunt invitați la un concert gratuit de muzică clasică

vioara muzica clasica evenimnete arta
Foto:Facebook/Moldo Crescendo

Ești un moldovean care trăiește în Londra și vrei să te aduni împreună cu concetățenii? Atunci ești așteptat la un concert gratuit de muzică clasică cu artiști ai căror public este vast atât în România, cât și în Republica Moldova.

Compozițiile muzicale vor fi interpretate de pianistul Marcel Lazăr și violonistul Dan-Iulian Drutac, ambii fiind moldoveni. Anterior, muzicienii au colaborat la festivalul de vară din Moldova – Moldo Crescendo.

Evenimentul va avea loc pe 22 septembrie, ora 18.00, str. John’s Church, Londra.

Programul va include compoziții muzicale scrise de:
# George Enescu;
# Ciprian Porumbescu;
# Mieczysław Weinberg;
# Béla Bartók;
# Carmen Petra Basacopol;
# Boris Dubosarschi;
# Zlata Tcaci;
# Ștefan Neaga;
# Grigoraș Dinicu.

Sursă: Facebook/consensus.event

Dan-Iulian Drutac (vioară) a început să facă muzică de la șapte ani. La o vârstă fragedă, a primit o bursă completă pentru a studia la Londra la vârsta de 16 ani, unde și-a continuat studiile la Guildhall School of Music & Drama. Dan-Iulian și-a făcut debutul londonez la Royal Festival Hall în 2015, cântând alături de Royal Philharmonic Orchestra. Studiile l-au dus de atunci la Escuela Superior de Música Reina Sofia din Madrid, unde continuă să-și perfecționeze meșteșugurile sub tutela lui Zakhar Bron. Membru fondator al Cvartetului Fitzroy, Dan-Iulian a făcut turnee extinse în Marea Britanie și nu numai.

Marcel Lazăr (pian) și-a început educația muzicală formală la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinau. Studiile l-au dus la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, urmată de o bursă Erasmus la Mozarteum din Salzburg. Marcel deține un master de la Universitatea Națională de Muzică din București și în prezent urmează studii avansate în muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena.

Pentru mai multe detalii urmăriți pagina de Facebook a organizatorilor acestui eveniment – Community Consensus Events.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente