maib și Universitatea Tehnică a Moldovei inaugurează cinci săli de clasă renovate pentru a sprijini viitorul digital al tinerilor din Republica Moldova

presa-4A4A6971

maib și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) au inaugurat oficial cinci săli de clasă renovate în cadrul Facultății de Inginerie Economică și Business (FIEB). Această inițiativă, realizată cu sprijinul financiar al maib, este parte integrantă a unui proiect de dezvoltare educațională care urmărește să creeze un mediu propice pentru formarea viitorilor specialiști IT și economici ai țării.

Renovările au fost realizate sub coordonarea designerului de interior Dumitru Cărbuni, care s-a inspirat din brand book-ul maib pentru a crea un spațiu armonios și modern. Voluntarele Daniela Machedon și Daniela Popescu, care au contribuit la realizarea proiectului, au subliniat că noile săli vor crea o ambianță mult mai plăcută pentru studenți, încurajându-i să se implice activ în procesul educațional.

Giorgi Shagidze, Președintele maib: „Investiția în infrastructura FIEB UTM reprezintă o manifestare a angajamentului maib față de educație și responsabilitatea socială. Pentru noi, sprijinul acordat acestei inițiative este mai mult decât o acțiune filantropică, ci o investiție strategică în viitorul tinerilor din Republica Moldova. Ne dorim să contribuim activ la dezvoltarea competențelor digitale și economice, sprijinind astfel transformarea țării noastre într-un hub de inovație și excelență academică.”

Viorel Bostan, Rector UTM: „Este cu adevărat un moment de bucurie și gratitudine pentru întreaga comunitate universitară inaugurarea acestor săli renovate recent, oferind condiții de studiere și cercetare mai bune la Facultatea de Inginerie Economică și Business. Prin acest act de generozitate, maib nu doar susține învățământul superior, ci investește și în viitorul tinerilor, contribuind la creșterea calității învățământului superior din țara noastră.”

Pe lângă suportul financiar oferit, maib menține o colaborare strânsă cu UTM prin implicarea experților săi IT în diverse evenimente educaționale. De-a lungul ultimilor ani aceștia au susținut sesiuni de Soft Skills și Tech Talks, dar și au contribuit esențial prin participarea la diverse concursuri si hackatoane in calitate de evaluatori si membri ai juriului  premiat cei mai talentați studenți.

Prin această inițiativă, maib continuă să consolideze legătura dintre sectorul privat și cel educațional, demonstrând că parteneriatele de acest tip sunt esențiale pentru crearea unei societăți prospere și bine pregătite pentru provocările viitorului.

Tu conduci. maib

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente