Vrei să înveți arta filmului documentar? Participă la atelierele gratuite Moldox Lab

film oportunități tineri
Foto:Moldox

Dacă ai peste 16 ani și îți place să filmezi videouri despre viața de zi cu zi din Moldova sau te ocupi de ceva timp de crearea conținutului video pe subiecte sociale și simți că vrei să înveți mai multe despre montarea unui documentar, poți participa la atelierele gratuite Moldox Lab. Acestea vor prinde bine, în special, activiștilor civici, liderilor de opinie, jurnaliștilor și tuturor celor care vor să schimbe viața spre bine prin film.

După opt ani la Cahul, atelierele Moldox Lab, care au loc anual în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar, Moldox, se vor desfășura în acest an la Chișinău. Tema ediției curente este „Democrația”.

Atelierele de film documentar sunt deschise în patru categorii și presupun mentorate/lecții practice cu experți internaționali în crearea, montarea și regizarea documentarelor. Vei avea șansa să înveți de la creatori din România, Suedia și Germania.

Alege categoria potrivită ție și înregistrează-te până în data de 18 septembrie.

# Moldox Lab Interaction: atelier despre pașii principali în crearea unui scurtmetraj de impact social, cu mentorul Denis Pavlovic, regizor și producător din Germania. Dacă vrei să participi, trebuie să completezi acest formular. Te poți înscrie chiar dacă nu ai experiență în crearea filmului.

# Moldox Lab Intersections: atelier pentru editori/montatori de film, dedicat tehnicilor și instrumentelor de montaj video, sub îndrumarea lui Alexandru Popescu, editor și producător de film din România. Dacă ai cel puțin un an de experiență în editare, înregistrează-te aici.

# Moldox Lab Exploration: atelier dedicat cameramanilor de film începători, unde vei afla mai multe despre echipamentul și tehnicile de filmare ale unui documentar, sub îndrumarea directoarei de imagine din România, Nora Agapi. Înregistrează-te pentru participare gratuită aici.

# Moldox Lab Inspiration: atelier pentru regizori/regizoare cu minim doi ani experiență în domeniu, în care vei învăța toate etapele prezentare a unui documentar: de la schiță, până la trailer și pitch în fața juriului. Dacă ai o idee de film documentar, prinde un loc la atelier, completând acest formular

Toate înregistrările sunt deschise până în data de 18 septembrie. Orarul fiecarui atelier va fi anunțat după încheierea înregistrărilor, toate având loc în perioada 25 noiembrie – 1 decembrie la centrul industriilor creative, Artcor.

La final de program, toate scurtmetrajelor create de participanți vor fi proiectate ăublic la unul dintre cinematografele din Chișinău. În plus, ai șansa să câștigi un premiu (sau mai multe) de la juriu internațional.

De ce să participi la atelierele Moldox Lab

Pentru că vei avea ocazia unică să interacționezi cu experți internaționali, iar în funcție de categoria pe care o selectezi, vei învăța să montezi, să creezi un trailer la film documentar și vei descoperi cum să-ți prezinți ideea în fața unui juriu de influență la festivaluri internaționale de film. E șansa ta să intri în lumea artei și a filmului documentar.

Cui se recomandă participarea la atelierele de film documentar

# Activiștilor civici

# Reprezentanților ONG-urilor

# Liderilor de opinie

# Jurnaliștilor

# Creatorilor de conținut

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente