Opt oportunități destinate studenților, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna septembrie

UTM studenti elevi oportunitati evenimente
Foto:Facebook/UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei

Noul an academic este momentul perfect pentru a începe proiecte ambițioase și pentru a-ți seta obiective pentru viitor. Fie că ești abia în anul întâi de universitate, fie îți continui studiile, te îndemnăm să accepți fiecare oportunitate care crezi că va spori evoluția ta personală și profesională. Indiferent de facultatea la care înveți, dezvoltarea multidisciplinară îți poate aduce noi posibilități, de aceea îți sugerăm să-ți consolidezi cunoștințele în leadership, antreprenoriat, politică sau drept. În acest material, îți propunem opt oportunități la care te poți înscrie în calitate de student(ă) până la sfârșitul lunii septembrie. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare.

#1. Program de masterat la Institutul European

Institutul European a lansat înscrierile pentru un program de masterat în studii europene. Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru a obține o bursă de școlarizare. Programul oferă cunoștințe structurate despre fundamentele Uniunii Europene și se va desfășura în perioada octombrie 2024 – august 2026.

În acest material găsești criteriile de eligibilitate, structura programului și actele necesare pentru înregistrare.

Termen-limită – 5 septembrie.

Sursă: euneighbourseast.eu

#2. Programul Upcelerator, ediția #AI

Programul va ajuta tinerii să-și dezvolte și să lanseze soluții de afaceri tech bazate pe inteligența artificială în doar trei luni. Proiectul include 12 module de învățare, workshopuri interactive și sesiuni de mentorat personalizat.

Aici poți vedea care sunt criteriile de eligibilitate, beneficiile și calendarul programului.

Termen-limită – 5 septembrie.

Sursă: Dreamups

#3. Programul „Antreprenoriat de la Zero”

Indiferent de vârstă sau experiență, cu sprijinul Orange Digital Center, în opt săptămâni ideea ta de afacere poate deveni un vis împlinit. În cadrul programului „Antreprenoriat de la Zero” îți vei perfecționa abilitățile și îți vei transforma ideile în planuri concrete.

În acest material găsești criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 10 septembrie, ora 23.59.

Sursă: Orange Digital Center

#4. Scrie o poezie sau o proză pentru Spiridon Vangheli

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” lansează o nouă provocare pentru persoanele pasionate de poezia sau proză scurtă. Organizatorii te îndeamnă să scrii o poezie, un eseu, un comentariu sau să realizezi o pictură dedicată lui Spiridon Vangheli. Lucrările realizate de către doritori vor fi publicate în următorul număr al suplimentului ClubARTico  „Magazin de creație extrașcolară pentru copii și tineri”.

Aici poți citi mai multe despre lucrările acceptate de către organizatori și despre modul de înregistrare.

Termen-limită – 10 septembrie.

Sursă: moldpres.md

#5. Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă recrutează membri

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă este în căutare de noi membri pentru diverse poziții în echipa de coordonare. Dacă ești implicat(ă) în sectorul de tineret, poți ocupa una dintre funcțiile vacante ale următorului mandat în perioada 23 octombrie 2024 – 23 octombrie 2025.

Aici găsești funcțiile vacante pe care le poți ocupa, criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 15 septembrie.

Sursă: Facebook/Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

#6. Voluntariat în Polonia

Corpul European de Solidaritate lansează o nouă oportunitate de voluntariat pentru tinerii din toată Europa, inclusiv pentru cei din Republica Moldova. Dacă și ție îți place spiritul sărbătorilor de iarnă, atunci ai ocazia să mergi în Polonia pentru a participa la proiectul Hey Christmas Carol 6. Principala ta misiune va fi să le povestești tuturor participanților despre tradițiile de Crăciun din Republica Moldova.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate și detalii despre procesul de înregistrare.

Termen-limită – 15 septembrie, ora 23.59.

#7. Școala de Politică, Leadership și Advocacy

Tinerii interesați de domeniul politic și activism sunt invitați să participe la Școala de Politică, Leadership și Advocacy. Datorită acestui proiect, participanții vor dobândi abilitățile necesare pentru a remodela politica și pentru a se angaja în acțiuni de advocacy. Activitățile se vor desfășura în orașul Varșovia din Polonia.

Criteriile de eligibilitate și informațiile care trebuie să se regăsească în formularul de înregistrare le găsești în acest articol.

Termen-limită – 20 septembrie, ora 23.59.

Sursă: Facebook/ODIHR

#8. Concursul Wiki Loves Monuments Moldova

Dacă ești o persoană pasionată de fotografie și îți place să surprinzi în imagini fiecare moment sau clădire pe care o vezi, atunci această oportunitate este pentru tine. Concursul Wiki Loves Monuments Moldova revine cu cea de-a patra ediție. Organizatorii vor premia cele mai bune fotografii ale monumentelor naționale încărcate pe Wikipedia.

În acest material găsești condițiile de participare, etapele concursului și premiile pe care le vor primi câștigătorii.

Termen-limită – 30 septembrie.

Sursă: Nathan Anderson

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente