(video) Olimpia Rebeja, educatoare: „Europa pentru mine înseamnă educație centrată pe dezvoltarea copiilor”

17

Olimpia Rebeja este educatoare la Grădinița de copii nr. 2 din satul Sireți, raionul Strășeni. În cei peste 10 ani de activitate, educatoarea a pus accent mereu pe crearea unui mediu de învățare sigur și stimulativ pentru copii, un mediu plin de afecțiune și sprijin, prin care să își dezvolte abilitățile sociale, cognitive, emoționale și fizice.

„Îmi iubesc țara și-mi doresc ca în Republica Moldova pedagogii să aibă posibilitatea de a profesa în continuare aici, acasă, beneficiind de oportunități de dezvoltare, de salarii decente, stimă și respect, de formări și schimb de experiență cu alți colegi de breaslă din țările înalt dezvoltate” afirmă educatoarea.

În opinia Olimpiei Rebeja, Europa este un exemplu de urmat, unde educația este o prioritate națională. În țările din Uniunea Europeană se investesc resurse considerabile în formarea continuă a profesorilor și în crearea unui mediu educațional care încurajează creativitatea.

„Europa pentru mine înseamnă educație centrată pe dezvoltarea copiilor, siguranță în ziua de mâine, stabilitate, liniște, armonie, noi oportunități profesionale și un viitor mai bun, toate fiind acasă, în Republica Moldova”, mărturisește Olimpia Rebeja.

Olimpia Rebeja consideră Europa un model în domeniul educației, datorită standardelor înalte și a resurselor adecvate oferite pentru dezvoltarea optimă a copiilor. Ea crede că doar printr-o educație de calitate putem forma generații capabile să contribuie semnificativ la progresul țării și la consolidarea valorilor europene.

Videoul integral poate fi vizionat pe linkul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente