Nouă oportunități destinate elevilor, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna septembrie

elevi activități
Foto:Facebook/Centrul Municipal de Tineret Chișinău

Noul an școlar a început, iar dacă te gândești ce ai putea face în afara lecțiilor, noi îți propunem câteva oportunități la care să te înscrii în calitate de elev(ă). De exemplu, până la sfârșitul lunii septembrie, ai posibilitatea să câștigi până la 5 000 de lei dacă demonstrezi o creștere semnificativă a notelor sau poți învăța timp de un an în Statele Unite ale Americii grație programului FLEX. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare!

#1. Scrie o poezie sau o proză pentru Spiridon Vangheli

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” lansează o nouă provocare pentru persoanele pasionate de poezia sau proză scurtă. Organizatorii te îndeamnă să scrii o poezie, un eseu, un comentariu sau să realizezi o pictură dedicată lui Spiridon Vangheli. Lucrările realizate de către doritori vor fi publicate în următorul număr al suplimentului ClubARTico  „Magazin de creație extrașcolară pentru copii și tineri”.

Aici poți citi mai multe despre lucrările acceptate de către organizatori și despre modul de înregistrare.

Termen-limită – 10 septembrie.

Sursă: moldpres.md

#2. Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă recrutează membri

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă este în căutare de noi membri pentru diverse poziții în echipa de coordonare. Dacă ești implicat(ă) în sectorul de tineret, poți ocupa una dintre funcțiile vacante ale următorului mandat în perioada 23 octombrie 2024 – 23 octombrie 2025.

Aici găsești funcțiile vacante pe care le poți ocupa, criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 15 septembrie.

Sursă: Facebook/Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

#3. Voluntariat în Polonia

Corpul European de Solidaritate lansează o nouă oportunitate de voluntariat pentru tinerii din toată Europa, inclusiv pentru cei din Republica Moldova. Dacă și ție îți place spiritul sărbătorilor de iarnă, atunci ai ocazia să mergi în Polonia pentru a participa la proiectul Hey Christmas Carol 6. Principala ta misiune va fi să le povestești tuturor participanților despre tradițiile de Crăciun din Republica Moldova.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate și detalii despre procesul de înregistrare.

Termen-limită – 15 septembrie, ora 23.59.

#4. Atelierul Exploration

Dacă ești tânăr(ă) pasionat(ă) de film și/sau fotografie și crezi că poți contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte, atunci ești candidatul (candidata) perfect(ă) pentru atelierul Exploration. Oportunitatea își propune să ofere o introducere în lumea cinematografiei, plasând accentul pe aspectele de bază ale realizării unui film documentar.

Criteriile de eligibilitate, subiectele atelierului și formularul de înregistrare le găsești în acest material.

Termen-limită – 18 septembrie.

Sursă: Facebook/Moldox Lab

#5. Bursa Rethink

Elevii claselor a X-a și a XI-a din Republica Moldova pot câștiga o bursă ce valorează între 1 500 și 5 000 de lei dacă vor demonstra o creștere semnificativă a notelor timp de un semestru. Elevii sunt provocați să își crească media generală pe parcursul semestrului I 2024, iar cei care reușesc să obțină cele mai mari progrese vor fi recompensați.

În acest articol poți citi mai multe detalii despre acest proiect, cum te poți înscrie și care sunt condițiile de premiere.

Termen-limită – 20 septembrie.

Sursă: ro.rethink.center

#6. Concursul de desene „Vama modernă în viziunea mea”

Serviciul Vamal lansează concursul de desene „Vama modernă în viziunea mea”. Oportunitatea este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 15 ani. Concursul are loc în contextul Zilei funcționarului vamal, care este celebrată anual în luna septembrie.

Aici găsești detalii despre procesul de înregistrare și ce informații trebuie să conțină desenele.

Termen-limită – 20 septembrie.

Sursă: Serviciul Vamal

#7. Concursul „Arta de la geamul meu”

A fost lansată cea de-a IV-a ediție a concursului de scurtmetraje pentru tineri „Arta de la geamul meu”, cu genericul „Prin artă în Europa”. Aceasta este dedicată elevilor din municipiul Chișinău cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani. Scopul concursului constă în promovarea valorilor europene și sporirea gradului de conștientizare asupra beneficiilor integrării europene.

Aici găsești formularul de înregistrare și premiile pe care le vor obține câștigătorii.

Termen-limită – 21 septembrie.

Sursă: Teodor Stoilov

#8. Concurs pentru liceeni

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere din Iași lansează un concurs pentru liceenii din Republica Moldova. Dacă ești elev(ă) în clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a, votează cartea ta preferată și câștigă premii. Dacă alegi să te înscrii la acest concurs, trebuie să votezi una dintre cărțile în limba română, publicate în anul 2023. Operele literare pentru care poți vota sunt următoarele:
# „Toată dragostea dintr-o fotografie arsă”, de Maria Orban;
# „Ca să nu se aleagă praful de toate”, de Cosmin Perța;
# „Legată cu funia de pământ”, de Lorina Bălteanu;
# „Chiajna din casa Mușatinilor”, de Simona Antonescu.

În acest material găsești etapele concursului, premiile care vor fi acordate câștigătorilor și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 23 septembrie.

#9. Programul FLEX

Programul FLEX a început recrutările pentru anul de studiu 2025/2026. Dacă visezi să trăiești experiența studiilor în Statele Unite ale Americii (SUA), atunci nu ezita să te înscrii. Programul oferă finanțare prin burse elevilor pentru a călători în SUA, pentru a urma un liceu din SUA timp de un an universitar complet și pentru a trăi într-o familie gazdă din SUA.

În acest material găsești:
# facilitățile programului pentru elevi;
# criteriile de eligibilitate;
# etapele de selecție ale participanților;
# formularul de înregistrare;
# sfaturi din partea unei foste bursiere FLEX.

Termen-limită – 26 septembrie.

Sursă: Facebook/FLEX Moldova

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente