Lista oportunităților al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna septembrie

oportunități septembrie
Foto:diez.md/Facebook/FLEXMoldova/ODIHR

Vacanța de vară s-a încheiat, iar noul an de studiu se prevede a fi unul plin nu doar datorită activităților de la școală sau universitate, dar și grație oportunităților la care te poți înscrie chiar în prima lună a toamnei. În septembrie, ai ocazia să mergi în Grecia la un seminar despre sustenabilitate, să te înscrii la câteva ateliere despre cinematografie sau să-ți îndeplinești visul american datorită programului FLEX. Fie că ești elev(ă), student(ă), profesor (profesoară) sau tânăr(ă) profesionist(ă), în acest material cu siguranță vei identifica o oportunitate potrivită pentru tine. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată.

#1. Program de formare pentru profesori

Cadrele didactice de la treapta gimnazială, care activează în instituțiile de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale Republicii Moldova, pot participa la un program de formare în domeniul educației media.

Aici vezi care sunt criteriile de eligibilitate și în ce perioadă va avea loc programul.

Termen-limită – 1 septembrie.

Sursă: cji.md

#2. Voluntariat la Euro maratonul „ALERG EU”

Organizația Comunitatea Plus te invită să te alături în calitate de voluntar(ă) la Euro maratonul „ALERG EU”. Evenimentul se va desfășura duminică, 8 septembrie, iar alături de echipa organizatorică vei contribui la buna desfășurare a maratonului.

În acest articol găsești care vor fi responsabilitățile tale în calitate de voluntar(ă) și orarul evenimentului.

Termen-limită – 1 septembrie, ora 15.00.

Sursă: Facebook/Comunitatea Plus

#3. Seminar pentru lucrătorii de tineret

Centrul de informare al Erasmus+ în Moldova invită lucrătorii de tineret și persoanele dornice să genereze schimbări în comunităților lor la un seminar despre sustenabilitate, economia verde și inovații sociale. Oportunitatea va oferi participanților instrumentele necesare pentru a implementa conceptele menționate în proiectele destinate sectorului de tineret. Activitățile se vor desfășura în orașul Sofiko din Grecia.

Criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare le găsești în acest material.

Termen-limită – 3 septembrie.

Sursă: Facebook/Info Centru în Moldova pentru Erasmus+

#4. Program de masterat la Institutul European

Institutul European a lansat înscrierile pentru un program de masterat în studii europene. Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru a obține o bursă de școlarizare. Programul oferă cunoștințe structurate despre fundamentele Uniunii Europene și se va desfășura în perioada octombrie 2024 – august 2026.

În acest material găsești criteriile de eligibilitate, structura programului și actele necesare pentru înregistrare.

Termen-limită – 5 septembrie.

Sursă: euneighbourseast.eu

#5. Programul Upcelerator, ediția #AI

Programul va ajuta tinerii să-și dezvolte și să lanseze soluții de afaceri tech bazate pe inteligența artificială în doar trei luni. Proiectul include 12 module de învățare, workshopuri interactive și sesiuni de mentorat personalizat.

Aici poți vedea care sunt criteriile de eligibilitate, beneficiile și calendarul programului.

Termen-limită – 5 septembrie.

Sursă: Dreamups

#6. Program de formare pentru tinerii lideri

Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează înscrierile pentru programul de formare a formatorilor privind aderarea la Uniunea Europeană. Proiectul are drept scop pregătirea tinerilor lideri, oferindu-le cunoștințele și instrumentele necesare pentru a organiza activități locale de informare și sensibilizare a populației cu privire la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

În acest articol găsești actele necesare pentru participare și informații despre modul de înregistrare.

Termen-limită – 8 septembrie.

Sursă: Facebook/Consiliul Național al Tineretului din Moldova

#7. Concurs pentru afacerile mici și mijlocii

EIT Manufacturing South East a lansat un apel deschis pentru afacerile mici și mijlocii care promovează integrarea inteligenței artificiale în industria manufacturieră. Participanții vor avea șansa să câștige premii de până la 40 000 de euro.

Despre companiile care vor fi premiate și alte detalii despre concurs poți citi aici.

Termen-limită – 9 septembrie.

#8. Programul „Antreprenoriat de la Zero”

Indiferent de vârstă sau experiență, cu sprijinul Orange Digital Center, în opt săptămâni ideea ta de afacere poate deveni un vis împlinit. În cadrul programului „Antreprenoriat de la Zero” îți vei perfecționa abilitățile și îți vei transforma ideile în planuri concrete.

În acest material găsești criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 10 septembrie, ora 23.59.

Sursă: Orange Digital Center

#9. Scrie o poezie sau o proză pentru Spiridon Vangheli

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” lansează o nouă provocare pentru persoanele pasionate de poezia sau proză scurtă. Organizatorii te îndeamnă să scrii o poezie, un eseu, un comentariu sau să realizezi o pictură dedicată lui Spiridon Vangheli. Lucrările realizate de către doritori vor fi publicate în următorul număr al suplimentului ClubARTico  „Magazin de creație extrașcolară pentru copii și tineri”.

Aici poți citi mai multe despre lucrările acceptate de către organizatori și despre modul de înregistrare.

Termen-limită – 10 septembrie.

Sursă: moldpres.md

#10. Festivalul Internațional de Film Documentar „fARAD”

Festivalul Internațional de Film Documentar „fARAD” revine cu o nouă ediție și anunță despre deschiderea perioadei de înscriere. Evenimentul este organizat sub forma unui laborator și este destinat autorilor de documentare creative aflate în diferite stadii de dezvoltare.

În acest articol găsești informații despre:
# criteriile de eligibilitate;
# temele abordate în cadrul atelierelor practice;
# programul festivalului;
# cheltuielile acoperite de către organizatori.

Termen-limită – 10 septembrie.

Sursă: Facebook/fARAD

#11. Program de inițiere în IT

Îți dorești să te dezvolți profesional, să te reprofilezi sau să începi o carieră în IT? Învață online și obține un certificat de carieră Google, recunoscut la nivel internațional. Programul are scopul de a oferi oportunități educaționale incluzive persoanelor din diverse medii și de a le ajuta să obțină locuri de muncă solicitate la momentul actual.

În acest articol vezi care sunt criteriile de eligibilitate, ce specializări disponibile există și care sunt beneficiile programului.

Termen-limită – 14 septembrie.

Sursă: Asociația Companiilor de Creație COR

#12. Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă recrutează membri

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă este în căutare de noi membri pentru diverse poziții în echipa de coordonare. Dacă ești implicat(ă) în sectorul de tineret, poți ocupa una dintre funcțiile vacante ale următorului mandat în perioada 23 octombrie 2024 – 23 octombrie 2025.

Aici găsești funcțiile vacante pe care le poți ocupa, criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 15 septembrie.

Sursă: Facebook/Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

#13. Voluntariat în Polonia

Corpul European de Solidaritate lansează o nouă oportunitate de voluntariat pentru tinerii din toată Europa, inclusiv pentru cei din Republica Moldova. Dacă și ție îți place spiritul sărbătorilor de iarnă, atunci ai ocazia să mergi în Polonia pentru a participa la proiectul Hey Christmas Carol 6. Principala ta misiune va fi să le povestești tuturor participanților despre tradițiile de Crăciun din Republica Moldova.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate și detalii despre procesul de înregistrare.

Termen-limită – 15 septembrie, ora 23.59.

#14. Atelierul Inspiration

MOLDOX Lab a lansat înscrierile pentru cea de-a noua ediție a atelierului Inspiration. Aceasta este dedicată proiectelor documentare moldovenești relevante în contextul social actual, cu potențial de a inspira schimbarea socială.

Aici vezi care sunt criteriile de eligibilitate și cum este structurat atelierul.

Termen-limită – 18 septembrie.

Sursă: Facebook/Moldox Lab

#15. Atelierul Exploration

Dacă ești tânăr(ă) pasionat(ă) de film și/sau fotografie și crezi că poți contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte, atunci ești candidatul (candidata) perfect(ă) pentru atelierul Exploration. Oportunitatea își propune să ofere o introducere în lumea cinematografiei, plasând accentul pe aspectele de bază ale realizării unui film documentar.

Criteriile de eligibilitate, subiectele atelierului și formularul de înregistrare le găsești în acest material.

Termen-limită – 18 septembrie.

Sursă: Facebook/Moldox Lab

#16. Bursa Rethink

Elevii claselor a X-a și a XI-a din Republica Moldova pot câștiga o bursă ce valorează între 1 500 și 5 000 de lei dacă vor demonstra o creștere semnificativă a notelor timp de un semestru. Elevii sunt provocați să își crească media generală pe parcursul semestrului I 2024, iar cei care reușesc să obțină cele mai mari progrese vor fi recompensați.

În acest articol poți citi mai multe detalii despre acest proiect, cum te poți înscrie și care sunt condițiile de premiere.

Termen-limită – 20 septembrie.

Sursă: ro.rethink.center

#17. Concursul de desene „Vama modernă în viziunea mea”

Serviciul Vamal lansează concursul de desene „Vama modernă în viziunea mea”. Oportunitatea este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 15 ani. Concursul are loc în contextul Zilei funcționarului vamal, care este celebrată anual în luna septembrie.

Aici găsești detalii despre procesul de înregistrare și ce informații trebuie să conțină desenele.

Termen-limită – 20 septembrie.

Sursă: Serviciul Vamal

#18. Școala de Politică, Leadership și Advocacy

Tinerii interesați de domeniul politic și activism sunt invitați să participe la Școala de Politică, Leadership și Advocacy. Datorită acestui proiect, participanții vor dobândi abilitățile necesare pentru a remodela politica și pentru a se angaja în acțiuni de advocacy. Activitățile se vor desfășura în orașul Varșovia din Polonia.

Criteriile de eligibilitate și informațiile care trebuie să se regăsească în formularul de înregistrare le găsești în acest articol.

Termen-limită – 20 septembrie, ora 23.59.

Sursă: Facebook/ODIHR

#19. Concursul „Arta de la geamul meu”

A fost lansată cea de-a IV-a ediție a concursului de scurtmetraje pentru tineri „Arta de la geamul meu”, cu genericul „Prin artă în Europa”. Aceasta este dedicată elevilor din municipiul Chișinău cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani. Scopul concursului constă în promovarea valorilor europene și sporirea gradului de conștientizare asupra beneficiilor integrării europene.

Aici găsești formularul de înregistrare și premiile pe care le vor obține câștigătorii.

Termen-limită – 21 septembrie.

Sursă: Teodor Stoilov

#20. Concurs pentru liceeni

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere din Iași lansează un concurs pentru liceenii din Republica Moldova. Dacă ești elev(ă) în clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a, votează cartea ta preferată și câștigă premii. Dacă alegi să te înscrii la acest concurs, trebuie să votezi una dintre cărțile în limba română, publicate în anul 2023. Operele literare pentru care poți vota sunt următoarele:
# „Toată dragostea dintr-o fotografie arsă”, de Maria Orban;
# „Ca să nu se aleagă praful de toate”, de Cosmin Perța;
# „Legată cu funia de pământ”, de Lorina Bălteanu;
# „Chiajna din casa Mușatinilor”, de Simona Antonescu.

În acest material găsești etapele concursului, premiile care vor fi acordate câștigătorilor și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 23 septembrie.

#21. Programul FLEX

Programul FLEX a început recrutările pentru anul de studiu 2025/2026. Dacă visezi să trăiești experiența studiilor în Statele Unite ale Americii (SUA), atunci nu ezita să te înscrii. Programul oferă finanțare prin burse elevilor pentru a călători în SUA, pentru a urma un liceu din SUA pentru un an universitar complet și pentru a trăi într-o familie gazdă din SUA.

În acest material găsești:
# facilitățile programului pentru elevi;
# criteriile de eligibilitate;
# etapele de selecție ale participanților;
# formularul de înregistrare;
# sfaturi din partea unei foste bursiere FLEX.

Termen-limită – 26 septembrie.

Sursă: Facebook/FLEX Moldova

#22. Concursul Wiki Loves Monuments Moldova

Dacă ești o persoană pasionată de fotografie și îți place să surprinzi în imagini fiecare moment sau clădire pe care o vezi, atunci această oportunitate este pentru tine. Concursul Wiki Loves Monuments Moldova revine cu cea de-a IV-a ediție. Organizatorii vor premia cele mai bune fotografii ale monumentelor naționale încărcate pe Wikipedia.

În acest material găsești condițiile de participare, etapele concursului și premiile pe care le vor primi câștigătorii.

Termen-limită – 30 septembrie.

Sursă: Nathan Anderson

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente