Alegeri 2024: cetățenii își pot declara noul loc de ședere până pe 25 septembrie

alegeri-locale-1-1
Foto:#diez

Ți-ai schimbat locul de ședere după ultima participare la alegeri? Dacă da, Comisia Electorală Centrală (CEC) te îndeamnă să-ți declari noua adresă până pe 25 septembrie 2024. Declarația se face la organul administrației publice locale (pretura de sector sau primărie) și permite înscrierea ta în lista electorală de bază la secția de votare corespunzătoare noului domiciliu.

La depunerea declarației, va trebui să prezinți un act de identitate. Registratorul va actualiza informațiile în Registrul de Stat al Alegătorilor și îți va elibera o recipisă care confirmă noua declarație.

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor este 25 septembrie 2024, adică cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor. Declarația depusă va fi valabilă doar pentru următorul scrutin electoral, iar cele depuse anterior nu sunt valabile.

Amintim că campania electorală pentru alegerile din 20 octombrie va începe pe 20 septembrie 2024. Referendumul din toamna anului curent a fost propus de către președinta țării, Maia Sandu, și este unul republican și constituțional, iar ce înseamnă asta vă explicăm în acest material.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente