Lucrezi la un film documentar creativ? Participă la un festival internațional și beneficiază de mentorat pentru proiectul tău

tineri eveniment
Foto:Facebook/fARAD

Festivalul Internațional de Film Documentar „fARAD” revine cu o nouă ediție și anunță despre deschiderea perioadei de înscriere. Evenimentul este organizat sub forma unui laborator și este destinat autorilor de documentare creative aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Pentru această oportunitate sunt eligibili autorii filmelor documentare, inclusiv proiectele celor care se află în stadiul rough cut, regizorii, autorii de imagini, de sunet, de motaj, producătorii care au realizat cel puțin un scurtmetraj sau un lungmetraj documentar. Organizatorii vor selecta trei sau patru proiecte pentru a-și continua parcursul în cadrul programului de mentorat din acest an, sub îndrumarea invitaților speciali ai festivalului.

Ediția din acest an va include:
# sesiuni de feedback pentru proiectele în dezvoltare ale participanților;
# un atelier practic susținut de montatoarea de film Dana Bunescu, cu tema „Sunetul de film documentar ca parte din viziunea creativă”.

Temele abordate în cadrul atelierului vor fi următoarele:
# planificarea și înregistrarea sunetului în producție, în priză directă;
# principii pentru montajul de sunet în documentar;
# prelucrarea sunetului din materiale de arhivă;
# reconstrucția sunetului pentru materiale brute mute;
# designul de sunet în documentar.

Pe lângă demonstrații și ilustrații din diverse filme, participanții vor avea parte de exerciții practice menite să extindă capacitatea tehnică și imaginația creativă a tinerilor documentariști și să ofere abilitățile necesare pentru dezvoltarea și producția propriilor proiecte. De asemenea, tinerii cineaști vor fi expuși la o rețea de sprijin profesional și mentorat continuu din partea profesioniștilor din comunitatea națională și internațională.

Festivalului Internațional de Film Documentar „fARAD” se va desfășura conform programului indicat mai jos.
# Între 3 și 5 octombrie la cinematograful „Cinema Arta” din orașul Arad, România. Aici vor avea loc sesiunile de feedback dedicate proiectelor selectate, cu invitați profesioniști din România și din străinătate.
# Între 9 și 10 octombrie la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative din București.

Participarea la laborator, utilizarea echipamentelor de sunet și montaj pe durata atelierului practic, precum și cazarea sunt gratuite. Participanții selectați sunt responsabili să-și asigure cheltuielile pentru alimentație și călătoria către Arad și București.

Formularul de înregistrare poate fi accesat aici. Tinerii care își doresc să participe vor completa formularul și îl vor expedia la adresa [email protected]. Termenul-limită pentru înscriere este 10 septembrie. Persoanele selectate vor fi anunțate până pe 12 septembrie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente