Proiectul „Fotbal în Grădinițe” va demara pe 1 septembrie. Ce presupune acesta și care este scopul său

fotbal
Foto:Facebook/Federația Moldovenească de Fotbal

Pe 1 septembrie 2024 va fi lansat proiectul „Fotbal în Grădinițe”, destinat copiilor din instituțiile de educație timpurie din Republica Moldova. Inițiativa aparține Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) și este dedicată în exclusivitate celor mici, care pot deveni viitoarea generație de campioni.

Motto-ul proiectului „De la grădiniță, primii pași în fotbal, spre Echipa Țării,” reflectă angajamentul acestuia de a încuraja fiecare etapă în dezvoltarea sportivă a copiilor și subliniază importanța fiecărei etape în calea performanței.

„În cadrul unui program inovator, 62 de grădinițe din diverse regiuni ale țării au fost selectate, implicând un total de 106 educatori care vor ghida copiii în descoperirea fotbalului prin antrenamente adaptate vârstei lor. Aceste antrenamente vor fi organizate de trei ori pe săptămână sub formă de jocuri și exerciții interactive menite să dezvolte coordonarea și motricitatea”, se arată într-un comunicat distribuit de FMF.

În plus, copiii implicați vor avea oportunitatea de a participa la festivaluri organizate de federație și de a trăi experiențe unice, cum ar fi escortarea fotbaliștilor naționalei la meciurile din Chișinău.

Prin acest proiect, FMF își reafirmă angajamentul de a investi în sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Republica Moldova, promovând activitatea fizică și sportul încă din primii ani de viață. Astfel, va sprijini grădinițele participante prin furnizarea de echipamente sportive și instruirea personalului.


Amintim că în 2019, la inițiativa Federației Moldovenești de Fotbal a fost lansat proiectul „Fotbal în Școli”. Inițiativa are drept scop să popularizeze modul sănătos de viață și diversificarea disciplinelor școlare. Proiectul este divizat în două direcții. O etapă este destinată claselor primare (I-IV) și cealaltă etapă este pentru clasele gimnaziale (V-IX). De la lansarea proiectului s-au înscris peste 340 de școli și au fost create circa 40 de clase specializate. Numărul școlilor înscrise se mărește în fiecare an cu câte 50 de instituții. Aici găsiți detalii.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente