Pe străzile Chișinăului vor circula 20 de troleibuze noi. Au fost procurate din Letonia și Austria

troleibuze
Foto:RTEC

Primăria Chișinău informează că pe străzile capitalei vor circula 20 de troleibuze noi. Unitățile de transport public au fost achiziționate din orașele Riga (Letonia) și Salzburg (Austria).

Dintre acestea, 11 sunt de model Skoda 24 Tr, două sunt articulate, model Grand Solaris Trollino 18 și șapte, la fel articulate, sunt de model Van HOOL.

Printre performanțele tehnice ale troleibuzelor se numără:
# caroserie cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, cu rampă rabatabilă, pentru facilitarea accesului persoanelor dizabilități;
# instalație de climatizare şi încălzire proprie.

Totodată, troleibuzele permit recuperarea energiei electrice pentru regimul de frânare.

Acțiunea este parte a programului de modernizare a parcurilor de transport public municipal, în ultima perioadă fiind achiziționate 145 de troleibuze și 184 de autobuze.

Lotul va fi lansat astăzi, 29 august. Astfel, până la ora 14.00, circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. Al. Pușkin, va fi sistată. Pe durata suspendării, circulația transportului public este redirecționată pe străzile adiacente, iar conducătorii auto sunt îndemnați să ocolească zona respectivă.

Sursă foto: Telegram/Primăria Chișinău

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente